Sistemul de sănătate fragil al Portugaliei se află sub presiune tot mai mare din cauza creşterii îngrijorătoare a infecţiilor cu coronavirus. Portugalia a raportat sâmbătă 10.947 de cazuri noi şi 166 de decese, cel mai grav bilanţ de la începutul pandemiei.

Bilanţul vine la o zi după instituirea unui nou lockdown.

Numărul total de infecţii în ţara cu puţin peste 10 milioane de locuitori a ajuns la 539.416, iar decesele au crescut la 8.709, conform Reuters.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Sistemul de sănătate, cu cele mai puţine locuri în spitale la 100.000 de locuitori din Europa, poate găzdui maxim 672 de pacienţi cu COVID-19 în terapia intensivă, conform datelor Ministerului Sănătăţii.

În acest moment, sunt internaţi 638 de persoane în ATI, iar Asociaţia Portugheză a Administratorilor de Spitale a estimat o creştere a cazurilor pentru săptămâna viitoare.

În presă circulă imagini cu ambulanţe care transportă pacienţi cu coronavirus şi stau la coadă în faţa spitalelor din Lisabona şi din alte zone.

„Am fost informat despre un pacient care a murit într-o ambulanţă”, a declarat Jaime Soares, şeful Ligii Pompierilor din Portugalia, pentru agenţia de ştiri Lusa.