• Numărul de noi cazuri anunțat astăzi în Germania este cu 43% mai mare ca cel de ieri
  • Jens Spahn, ministrul Sănătății: Este o creștere în toate regiunile țării
  • Lothar Wieler, șeful Institului Robert Koch: Avem mai multe focare în aziluri

Germania a înregistrat astăzi un nou record negativ și a trecut de un prag psihilogic, care nu a mai fost depășit de la apogeul pandemiei. Institutul Robert Koch, care urmărește evoluția pandemiei din Germania, a anunțat pentru astăzi 4.058 de noi cazuri de COVID-19. Sunt cu 43% mai multe decât ieri. De asemenea, este pentru prima oară din aprilie când este depășit pragul de 4.000 de infectări într-o singură zi.

În ultimele șapte zile au fost 20 cazuri la suta de mii de locuitor, față de trei, cât erau la începutul lunii iunie. Astfel, totatul germanilor infectați cu noul coronavirus a trecut de 310.000. De ieri și până astăzi au murit 16 oameni, ceea ce a dus totalul la 9.578 de decese.

Jens Spahn, ministru Sănătății din Germania, a spus că incidența infectărilor este în creștere în toate zonele țării, ceea ce îl îngrijorează. Șeful institutului Robert Koch, Lothar Wieler a precizat că sunt din ce în ce mai multe focare în cămine de bătrâni, aziluri și spitale, ceea ce va duce și la o creștere a numărului de spitalizări în următoarea perioadă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Dar, în paralel, acum se infectează mai mulți tineri decât în primăvară. În aprilie, la apogeul de până acum al epidemiei, media de vârstă a bolnavilor era de 50 de ani, în timp ce în iulie scăzuse deja la 36. Asta înseamnă că este în creștere numărul de cazuri ușoare. Deși cifrele din Germania sunt îngrijorătoare, ministrul Sănătății, Jens Spahn, tot consideră că țara se descurcă bine, în comparație cu vecinii.

Jens Spahn, ministrul german al Sănătății: „Aproape nicio altă țară din Europa nu s-a descurcat cu criza atât de bine ca noi. Sistemul nostru de sănătate nu a fost niciodată suprasolicitat și este un grad mare de acceptare a măsurilor în rândul cetățenilor. (…) Dacă noi toți cei 80 de milioane ne implicăm, șansele virusului scad dramatic. Această pandemie este și un test de caracter, un test al caracterului societății noastre.”