• Florin Cîţu a declarat joi, referitor la rectificarea bugetară, că de la Ministerul Transporturilor are bani de luat, nu de dat.
  • „Nu ne batem joc de banii românilor. Cine nu a cheltuit banii până acum trebuie să vină cu explicaţii foarte bune”, a adăugat premierul.

Florin Cîţu a afirmat, după şedinţa de Guvern, că, după șase luni, sunt aproape 20 de miliarde de lei din proiecte care nu au fost cheltuiţi şi din acest motiv a spus că nu este mulţumit de execuţia bugetară.

„Şi acest lucru se vede la aproape toate ministerele. Nu pot să iau în serios propuneri care vin de la ministere de suplimentare sau de realocare de 40 de miliarde de lei când sunt 20 de miliarde de lei necheltuiţi. De aici începem cu rectificarea bugetară, de aici încep discuţiile”, a spus prim-ministrul.

Deficitul bugetar trebuie să rămână la 7,16% din PIB sau mai mic, a completat el.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Nu ne batem joc de banii românilor. Cine nu a cheltuit banii până acum trebuie să vină cu explicaţii foarte bune pentru că nu putem să alocăm resurse în buget şi să le ţinem acolo degeaba. Sunt ministere unde avem proiecte cu execuţie zero”, a adăugat Cîţu.

Întrebat despre informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora va aloca 3 miliarde de lei pentru fondul de rezervă al Guvernului, însă doar 322 de milioane Ministerului Transporturilor, deşi ministrul Drulă a cerut aproape 3 miliarde de lei, Cîţu a răspuns: „La Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau după execuţia bugetară”.