Rectorul UB validează exmatricularea celor 45 de studenți de la Drept: „Un stat de drept, are nevoie de juriști corecți”

facultatea de drept Mediafax Foto
  • Rectorul Universității București, Marian Preda, a validat propunerea de exmatriculare a celor 45 de studenți de la Facultatea de Drept
  • Marian Preda: „Pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură sancțiune, și anume: exmatricularea”.
  • Marian Preda: „Un stat de drept, are nevoie de juriști corecți”

Rectorul Universității București, Marian Preda, a validat propunerea de exmatriculare a celor 45 de studenți de la Facultatea de Drept care au fraudat un examen: „Pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură sancțiune, și anume: exmatricularea”.

În calitate de Rector al Universității din București, validez propunerea de exmatriculare, ca urmare a fraudei constatate cu o largă majoritate de Consiliul Facultății de Drept. Menționez că, în luarea deciziei, Consiliul Facultății de Drept a aplicat Regulamentul actual al facultății, care spune clar că, pentru fraudarea examenelor, nu există decât o singură sancțiune, și anume: exmatricularea”, anunță Marian Preda.

Marian Preda: „Studenții în cauză au încălcat în mod repetat regulamentele facultății

El precizează că a analizat cu mare atenție propunerea de exmatriculare transmisă de Consiliul Facultății de Drept, pe care a discutat-o și prorectorii.

Am discutat cu conducerea facultății, am citit memoriul studenților în discuție și i-am ascultat si pe cei doi dintre ei, care mi-au solicitat acest lucru. Dovezile care stau la baza deciziilor arată, fără niciun dubiu, că studenții în cauză au încălcat în mod evident și în mod repetat, la mai multe examene din sesiune, regulamentele facultății și ale universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut, în cadrul discuțiilor avute cu reprezentanții facultății, că au fraudat examenele. În consecință, Consiliul Facultății de Drept, format din cei mai reputați specialiști în drept de la nivel național, a votat cu o largă majoritate pentru propunerea de exmatriculare”, adaugă Preda.

Marian Preda: „Un stat de drept, are nevoie de juriști corecți”

El menționează că, în luarea deciziei, a luat în calcul și componenta morală a acestei situații, „cu atât mai mult cu cât actualii studenți ai Facultății de Drept sunt cei care vor înfăptui justiția în viitor, iar un stat puternic, un stat de drept, are nevoie de juriști corecți, integri și buni profesioniști”.

Edupedu.ro a publicatsăptămâna trecută informația că mai mulți studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității din București au fost propuși pentru exmatriculare, pe motiv de fraudare a mai multor examene: „Sunt două grupuri alcătuite de studenți din anul I unde rezolvau în comun subiectele, existau schimburi și chiar filmulețe în care unii studenți explicau metode de copiere și cum să își așeze ecranele astfel încât să aibă acces la o sursă de inspirație.