• Presa chineză a reacţionat uşor agresiv la vestea că preşedintele Trump s-a îmbolnăvit de COVID-19
  • Hu Xijin, redactorul-șef al ziarului de stat Global Times, spune că Trump și prima doamnă au „plătit prețul”

O reacție dură la anunțul testării pozitive a președintelui Trump și a soției acestuia cu Covid-19 vine din China, țara în care virusul și-a făcut apariția prima dată și care a fost criticată frecvent de președintele american.

Hu Xijin, redactorul-șef al ziarului de stat Global Times, spune că Trump și prima doamnă au „plătit prețul pentru subestimarea” gravității pandemiei de Covid-19 și că acest lucru i-ar putea „afecta negativ” și campania electorală.

Președintele Trump și prima doamnă au plătit prețul pentru subestimarea virusului COVID-19. Știrile arată gravitatea situației pandemice din SUA. Acest fapt va avea un impact negativ asupra imaginii lui Trump și a SUA și ar putea afecta negativ și realegerea sa”, a scris Hu Xijin pe Twitter.

Twitter este interzis în China continentală, dar Hu este activ pe platformă.
De asemenea, Hu a condamnat calitatea primei dezbateri prezidențiale dintre Trump și Biden, afirmând că „un astfel de haos la vârful politicii americane reflectă divizarea, anxietatea societății americane și accelerarea pierderii avantajelor sistemului politic american”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA