• Guvernul britanic a anunțat o nouă strategie pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID.
  • Tinerii care se vor imuniza vor primi reduceri la restaurante și la călătoriile cu taxiul.
  • Varianta Delta a devenit dominantă și în Marea Britanie.

Guvernul britanic a anunțat că tinerilor li se vor oferi reduceri la restaurante și la cursele de taxi pentru a se vaccina împotriva coronavirusului.

Firmele de livrare de mâncare și de taximetrie, inclusiv Uber, Bolt, Deliveroo și Pizza Pilgrims, vor oferi stimulente pentru ca oamenii să se vaccineze. Departamentul de Sănătate a declarat că detaliile privind mai multe parteneriate vor fi publicate „în timp util”. Mai mult de 68% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani din Anglia au făcut prima doză a vaccinului, potrivit BBC.

Mai mult de 72% dintre adulții din Marea Britanie au primit două doze până acum, în timp ce 88,5% au primit una.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Firma de transport în comun Uber va trimite memento-uri tuturor utilizatorilor în luna august, îndemnându-i să se vaccineze – și va oferi curse și mese la preț redus pe platforma sa Uber Eats pentru tinerii care au făcut vaccinul.

Curse gratuite la centrele de vaccinare

Compania Bolt va oferi „credit de curse gratuite” la centrele de vaccinare, în timp ce firma de livrare de mâncare Deliveroo va oferi vouchere tinerilor care se vaccinează.

Departamentul de Sănătate a declarat că alte stimulente ar putea include „vouchere sau coduri de reducere pentru persoanele care frecventează locurile de vaccinare pop-up și care fac rezervări prin intermediul NHS, concursuri în rețelele sociale și oferte promoționale pentru restaurante”.

Secretarul de stat pentru Sănătate, Sajid Javid, a mulțumit companiilor pentru că „au făcut un pas înainte” pentru a ajuta la campania de vaccinare și a îndemnat oamenii să „profite de reduceri”.