• În UK au fost administrate peste 30 de milioane de doze de vaccin
  • Vaccinuri aprobate în Marea Britanie: Pfizer, Moderna și AstraZeneca
  • UK are contracte cu 7 companii farmaceutice pentru 367 milioane de doze de vaccin

Unii dintre noi ne-am vaccinat și ai primit deja și rapelul. Dar în Regatul Unit, cea de-a doua doză se va administra abia în septembrie. Anunțul a fost făcut de șeful campaniei de imunizare.

Autoritățile britanice au decis să amâne rapelul, pentru ca un număr cât mai mare de locuitori să primească măcar o doză.

Categoriile de risc vor primi mai întâi rapelul. Mai exact, persoanele de peste 70 de ani, și angajații din sistemul sanitar și de asistență socială și pacienții cu afecțiuni cronice. Ei vor primi cea de-a doua doza în septembrie, Iar până atunci, autoritățile britanice speră să aibă 8 vaccinuri disponibile. Inclusiv unul care să ofere protecție, într-o singură doză pentru trei tulpini diferite de coronavirus.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Sunt o mulțime de restricții și În Marea Britanie. Inclusiv restaurantele, pub-urile si cluburile sunt închise. De asemenea, cei care intră în Regat și vin din țări considerate roșii, trebuie să stea, în carantină, 10 zile., la hotel. Costul se ridică la 1.750 de lire sterline și este suportat de persoana carantinată. În plus pentru britanici este interzis în această perioadă să plece în vacanță în afara țării.