• Regele Salman bin Abdulaziz Al-Saud a fost internat cu câteva zile în urmă cu pneumonie.
  • Regele saudit are 88 de ani.
  • Fiul său Mohammed bin Salman, prințul moștenitor și liderul de facto al Arabiei Saudite, a renunțat la planurile de a călători la Tokyo din cauza stării tatălui său.

Regele Salman bin Abdulaziz Al-Saud se află în stare critică la ATI, fiind internat cu câteva zile în urmă cu pneumonie. Regele saudit are 88 de ani. Conducătorul de facto al Regatului este MBS.

Fiul său Mohammed bin Salman, prințul moștenitor și liderul de facto al Arabiei Saudite, a renunțat la planurile de a călători la Tokyo din cauza stării tatălui său.

Ministerul japonez de Externe a declarat că va încerca să reprogrameze călătoria la o dată ulterioară.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Anterior, duminică, bin Salman s-a întâlnit cu consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, în orașul Dhahran din estul țării, a relatat SPA.

În timpul întâlnirii, ei au discutat despre evoluțiile regionale, inclusiv despre conflictul din Gaza, despre „necesitatea de a opri războiul” și despre modul de a găsi o „cale credibilă către soluția celor două state”, a relatat agenția de știri.

Regele Salman a fost supus unei intervenții chirurgicale în 2020 pentru a i se îndepărta vezica biliară. El este rege al Arabiei Saudite de la moartea regelui Abdullah în 2015.

În 2017, el l-a înlăturat pe Mohammed bin Nayef din funcția de prinț moștenitor și l-a numit pe fiul său în locul său.

Citește și