• Noul timbru este și mai sobru și mai auster.
  • Acesta nu are nicio coroană sau simbol regal.
  • El a spus că oamenii vor trebui acum să se obișnuiască să vadă noua imagine pe timbrele zilnice de clasa întâi și a doua.

Imaginea regelui Charles al III-lea care va apărea pe noile timbre începând cu 4 aprilie a fost dezvăluită de Royal Mail. Imaginea minimalistă, lipsită de ornamente, fără coroană pe timbru sau alte decorațiuni, a fost aprobată personal de rege.

Feedback-ul pe care l-am primit a fost că a dorit să fie simplu”, a declarat David Gold, directorul de afaceri externe al Royal Mail. Este o imagine umană, fără nicio înfrumusețare„, a spus el.

De asemenea, designul a fost menit să ofere continuitate, fiind influențat de profilul clasic al reginei Elisabeta a II-a creat de artistul Arnold Machin în 1967. Noul timbru este și mai sobru și mai auster. Acesta nu are nicio coroană sau simbol regal – spre deosebire de multe dintre cele precedente, în care timbrele regilor includ adesea imaginea unei coroane, iar reginele sunt reprezentate purtând o coroană sau o diademă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Au fost 70 de ani în care am avut același monarh și din 1967 am avut cam aceleași timbre”, a declarat Gold.

El a spus că oamenii vor trebui acum să se obișnuiască să vadă noua imagine pe timbrele zilnice de clasa întâi și a doua. Timbrele poștale ale Marii Britanii sunt unice prin faptul că nu prezintă numele țării, iar noile timbre nu au nimic altceva în afară de capul regelui, prețul și, de asemenea, acum, un cod de bare atașat.

Designul se bazează pe o sculptură realizată de artistul Martin Jennings pentru noile monede King Charles – imaginea fiind apoi adaptată digital pentru timbre. Se tipăresc milioane de timbre noi, care vor fi folosite concomitent cu cele ale reginei Elisabeta a II-a, care vor fi vândute până la epuizarea stocurilor vechi.