• Personalul de la Castelul Windsor se îngrijorează pentru viitorul lor, în contextul în care s-a aflat că regele va concedia membri importanți din personalul regretatei regine.
  • Angajații de la castel se tem că ar putea fi concediați înainte de Anul Nou.
  • Clarence House a declarat că unele concedieri vor fi „inevitabile”, dar că personalul va primi un pachet de concediere „îmbunătățit”.

Personalul de la Castelul Windsor se află într-o stare de „groază” și se îngrijorează pentru viitorul lor, în contextul în care s-a aflat că regele va concedia membri importanți din personalul regretatei regine. Ca parte a unei revizuiri radicale a personalului din toate reședințele regale, angajații de la castel se tem că ar putea fi concediați înainte de Anul Nou.

O sursă din cadrul castelului Windsor a declarat pentru ziar că personalul este „extrem de îngrijorat pentru viitorul lor”, în contextul crizei actuale a costului vieții și a stării precare a economiei. Aceștia au adăugat: „Este o perioadă foarte dificilă. Mulți sunt deja resemnați să părăsească locurile de muncă pe care le-au prețuit ani de zile. A lăsat un adevărat sentiment de teamă în rândul personalului”.

Se crede că personalul ar putea fi concediat în câteva săptămâni”. Vestea vine după ce, anterior, regele Charles a trimis 100 de angajați la Clarence House în preaviz de concediere, după ce ascensiunea sa la tron a însemnat că această casă va fi închisă”. Se crede că membrii personalului, inclusiv doamnele de onoare oficiale ale Reginei, se numără printre cei care riscă să își piardă locul de muncă.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Se crede că regele și regina consort nu intenționează să petreacă perioade semnificative de timp la castel în viitorul apropiat, ceea ce face din acesta o țintă pentru reducerea locurilor de muncă. Acest lucru vine după ce 102 membri ai personalului de la fosta reședință principală a regelui, Clarence House, au fost anunțați, la mai puțin de o săptămână de la moartea reginei Elisabeta a II-a, că ar putea fi concediați, scrie Daily Mail.

Angajații, dintre care unii sunt alături de Charles de zeci de ani, au afirmat că li s-a spus că locurile lor de muncă sunt în pericol în timp ce a avut loc o slujbă religioasă pentru Majestatea Sa defunctă, la doar patru zile după ce aceasta s-a stins din viață. Clarence House a declarat că unele concedieri vor fi inevitabile”, dar că personalul va primi un pachet de concediere îmbunătățit”. Detaliile acestui pachet nu sunt cunoscute. O sursă a declarat pentru The Guardian în septembrie: Toată lumea este absolut furioasă, inclusiv secretarii privați și echipa de conducere. Toți angajații au lucrat până târziu în fiecare noapte din ziua morții reginei, pentru a fi întâmpinați cu acest lucru”.

Într-o scrisoare adresată personalului, principalul consilier al regelui, Sir Clive Alderton, a declarat: Schimbarea rolului administrației va însemna o schimbare și pentru casa noastră. Portofoliul de activități desfășurate anterior în cadrul acestei gospodării în sprijinul intereselor personale ale fostului Prinț de Wales, al fostelor activități și al operațiunilor gospodărești nu va mai fi realizat, iar gospodăria… de la Clarence House va fi închisă. Prin urmare, se preconizează că nu va mai fi nevoie de posturile de la Clarence House, a căror activitate sprijină aceste domenii. Apreciez că este o veste îngrijorătoare și am dorit să vă informez cu privire la sprijinul disponibil în acest moment”.

Scrisoarea a adăugat că anumiți membri ai personalului care oferă sprijin și consiliere directă, apropiată și personală regelui și reginei Camilla vor rămâne în funcție. Palatul Buckingham a fost contactat pentru comentarii, dar nu a fost disponibil imediat.