• Se pare că Regele intenționează să facă modificări ale legii pentru a împiedica membrii familiei regale care nu lucrează, să fie consilieri de stat.
  • Conform noilor planuri, prințul Andrew, prințul Harry și prințesa Beatrice ar deveni neeligibili pentru a reprezenta monarhul.
  • Legea Regenței din 1937 prevede că soțul/soția unui monarh și cei patru adulți care urmează în linia de succesiune la tron pot acționa în calitate de consilieri de stat.

Se pare că Regele intenționează să facă modificări ale legii pentru a împiedica membrii familiei regale care nu lucrează să fie consilieri de stat. Conform noilor planuri, prințul Andrew, prințul Harry și prințesa Beatrice ar deveni neeligibili pentru a reprezenta monarhul.

Legea Regenței din 1937 prevede că soțul/soția unui monarh și cei patru adulți care urmează în linia de succesiune la tron pot acționa în calitate de consilieri de stat. Consilierii pot înlocui monarhul în cazul în care acesta este absent.

În ultimii ani de domnie ai Reginei, aceste roluri au fost îndeplinite de Prințul de Wales, Ducele de Cambridge, Ducele de Sussex și Ducele de York, precum și de Ducele de Edinburgh înainte de moartea acestuia.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ascensiunea Regelui Charles înseamnă că Regina consort Camilla, în calitate de soție a Regelui, și prințesa Beatrice, în calitate de următorul adult în linia de succesiune la tron, sunt eligibile pentru a deveni consilieri de stat.

Cu toate acestea, trei dintre cei cinci consilieri ar rămâne membri ai familiei regale care nu lucrează, în cazul prințului Andrew, al prințului Harry și al prințesei Beatrice.

The Telegraph relatează că Regele ar recunoaște imprudența de a avea un trio de membri ai familiei regale care nu lucrează și care ar putea să-l înlocuiască în cazul în care ar fi în străinătate sau în incapacitate de muncă.

Se crede că Regele dorește să ia măsurile necesare pentru ca legea să fie schimbată cât mai curând posibil, iar frații săi, contele de Wessex și prințesa regală, ar putea candida pentru a ocupa două dintre aceste posturi. De asemenea, ar putea avea loc o reformă mai amplă care ar încerca să definească în mod clar poziția membrilor familiei regale care lucrează și a celor care nu lucrează.

În cazul în care noile cerințe nu se vor concentra doar pe linia de succesiune, este posibil ca Prințesa de Wales să fie inclusă. Consilierii de stat sunt rareori solicitați, deși au fost ocazional solicitați în ultimii ani.

Prințul Charles și prințul William au participat la deschiderea oficială a Parlamentului în luna mai, fiind supleanți ai Reginei, fiind necesară prezența a doi consilieri pentru a fi sănătoși din punct de vedere constituțional. Parlamentul ar trebui să aprobe orice modificare a legislației.

În 1953, Regina a cerut adăugarea unei prevederi care să asigure că, în cazul în care un copil al Reginei și al ducelui de Edinburgh accede la tron înainte de a împlini 18 ani, prințul Philip va deveni regent.