Regeneron: Tratamentul „minune” al lui Donald Trump, testat pe celule obținute de la un făt avortat

  • Regeneron a declarat că folosește celule stem embrionare umane
  • Cereri de cercetare pe țesut fetal în timpul pandemiei, respinse de administrația prezidențială
  • Trump vrea să anuleze protecțiile federale pentru drepturile la avort

Medicamentul experimental cu care a fost tratat Donald Trump a fost testat pe o linie celulară obținută de la un făt avortat, relatează SBS.

Administrația Trump s-a opus cercetării medicale care folosește țesut fetal provenit din avorturi. Mai mulți oameni de știință au solicitat Administrației Trump să poată lucra cu astfel de țesuturi, însă oficialii au respins cererile.

Donald Trump a fost tratat cu REGN-COV2, un cocktail de anticorpi folosit în tratarea COVID-19, însă acesta nu este aprobat și este doar un tratament experimental.

Totuși, Trump a declarat că tratamentul primit este „remediul” pentru infecția cu coronavirus. Președintele Americii a mai spus că medicamentele pe care le-a primit au fost precum „miracole venite de la Dumnezeu”.

Regeneron, medicamentul testat pe celule obținute de la un făt avortat

Cocktailul cu anticorpi Regeneron a fost, la început, testat pe o cultură celulară comună obținută inițial de la un făt avortat în 1973, în Olanda.

Anticorpii administrați lui Trump nu au fost concepuți din țesut fetal. Dar anticorpi similari au fost testați, la început, pe o linie celulară derivată de la un făt avortat.

În aprilie, compania farmaceutică a declarat următoarele:

Compania farmaceutică a declarat: „Regeneron folosește o varietate de instrumente și tehnologii de cercetare pentru a ajuta la descoperirea și dezvoltarea de noi terapii. Celulele stem sunt un astfel de instrument”.

Compania a menționat că există „eforturi limitate de cercetare care utilizează celule stem embrionare umane”.

Cereri de cercetare respinse

În 2019, administrația Trump a impus restricții asupra finanțării federale a cercetărilor care necesită țesut fetal.

În luna martie a acestui an, un imunolog senior de la Institutul Național de Sănătate din America a făcut mai multe apeluri către Administrație, susținând că pandemia este un moment în care se justifică o derogare de la restricție.

Cererile au fost respinse. Conform noilor reguli ale Administrației Trump, oamenii de știință trebuie să detalieze cu exactitate de ce au nevoie de țesut fetal și cât din acesta va fi prelevat.

Regeneron a declarat că celulele utilizate sunt „aprobate pentru cercetare de către Institutele Naționale de Sănătate” și „respectă legile și reglementările federale și de stat”.

Donald Trump este „Pro-viață” și împotriva avortului

Trump a mai spus că dorește să anuleze protecția federală pentru dreptul la avort la avort. Chiar și pe în timpul recuperării sale, Trump a scris pe Twitter că este „pro-viață”.