• Regina Elisabeta ar fi făcut presiuni asupra guvernului să modifice legislaţia în 1970
  • Scopul era să fie ascunse investiţiile private ale Reginei
  • Palatul Buckingham a negat orice fel de acuzaţie

Regina Elisabeta a făcut lobby la guvern cu succes pentru a fi modificat un proiect de lege, prin care Regina şi-ar fi ascuns avereea de public, anunţă The Guardian.

O serie de memorandumuri guvernamentale descoperite în arhivele naţionale arată că avocatul Reginei a făcut presiuni asupra miniştrilor să modifice legislaţia pentru a împedica divulgarea acţiunilor pe care aceasta le deţine. În urma intervenţiei Reginei, guvernul a introdus o clauză în lege.

Aranjamentul, care a avut loc în anii 1970, a fost utilizat practic pentru a crea o societate comericală, susţinută de stat, care avea scopul de a masca investiţiile private ale Reginei până cel puţin în 2011.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Adevărata avere a ei nu a fost dezvăluită niciodată, deşi s-a estimat că ajunge la sute de milioane de lire sterline.

Răspunsul venit de la Palatul Buckingham

„Consimțământul este întotdeauna acordat de monarh acolo unde este solicitat de guvern. Orice afirmație că suveranul a blocat legislația este pur și simplu incorectă. Parlamentul decide dacă este necesar consimţământul Reginei, independent de Casa Regală, în chestiuni care ar afecta interesele Coroanei, inclusiv bunurile personale şi interesele personale ale monarhului”, a spus un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.