• Regina Elisabeta a Marii Britanii a susținut un discurs în Parlamentul britanic
  • Regina a vorbit de pe tronul din Camera Lorzilor
  • Momentul a marcat începutul oficial al unui nou an parlamentar

Regina Elisabeta a Marii Britanii s-a adresat națiunii. Ea a prezentat prioritățile guvernului în Parlamentul britanic. În discursul de aproape 10 minute, a amintit 30 de legi pe care miniștrii le vor adopta la anul. Noul program include o serie de proiecte preluate din sesiunea anterioară a Parlamentului, încheiată în aprilie.

Prioritatea guvernului nostru este să pregătească o redresare națională post-pandemie. Guvernul va proteja sănătatea națiunii, prin continuarea programului de vaccinare. Pacienții vor primi îngrijiri adaptate și de prevenție, mai aproape de case“, a transmis Regina Elisabeta.

Și pentru că a fost primul eveniment oficial al reginei de la moartea Prințului Philip, apariția ei nu putut trece neobservată. Regina a fost îmbrăcată cu un costum în nuanțe lila și a purtat câteva bijuterii impresionante, printre care un safir vechi de mai bine de 800 de ani.

Uite ce a avut de spus unul dintre experții regali despre ținuta Reginei. „Lila-ul este una dintre culorile în tendințe, dar, în același timp, este una dintre culorile de doliu din cutuma regală. Este una dintre combinațiile de violet și mov-închis. Deci a avut și semnificația aceasta. Dar ea se decide în funcție de vreme, de comoditate și de ceea ce are la dispoziție“, explică Alastair Bruce, expert regal.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.