• Britanicii se pregătesc pentru patru zile de petrecere în cinstea Reginei Elisabeta a II-a, care marchează 70 de ani de domnie.
  • Națiunea va sărbători săptămâna aceasta 70 de ani ai Reginei pe tron, cu patru zile de fast și spectacol.
  • Tot în cinstea Reginei, sâmbătă seara a avut loc un spectacol aerian în orașul Le Touquet din Franța.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost fotografiată, marţi, pe aeroportul din Aberdeen, când se întoarcea la Londra pentru sărbătorirea Jubileului de Platină, din această săptămână, relatează Sky news.

Regina şi-a început călătoria de întoarcere în capitala Marii Britanii, Londra, înainte de sărbătorirea Jubileului de Platină din această săptămână. Monarhul, în vârstă de 96 de ani, a fost fotografiat la sosirea pe aeroportul din Aberdeen.

Regina a stat la Balmoral, proprietatea sa scoţiană, pentru câteva zile, înainte de începerea festivităţilor ce vor marca 70 de ani de domnie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Trooping The Colour este primul eveniment ce va avea loc în cadrul Jubileului ce se va desfăşura timp de 4 zile. Mii de oameni sunt aşteptaţi în centrul Londrei pentru parada de ziua de naştere a reginei. Ulterior, Regina va apărea la balconul palatului pentru un zbor tradiţional al RAF.

Joi seară, 2.000 de oraşe, sate şi localităţi vor aprinde balize împreună, iar una dintre ele va fi aprinsă la Palatul Buckingham la ora 21.45. Vineri va avea loc o slujbă de mulţumire pentru regină şi pentru domnia sa la Catedrala St Paul.

Nu va exista călătoria ceremonială pentru a ajunge la slujbă, Majestatea Sa alegând să nu urce treptele abrupte şi să folosească o intrare alternativă. O recepţie va avea loc la Guildhall.

Dragostea Reginei pentru cai este binecunoscută, iar sâmbătă va merge la Derby Day, la hipodromul Epsom Downs din Surrey. Derby-ul este singura dintre cele cinci curse de plat pe care regina nu a câştigat-o cu unul dintre caii ei. Ea va fi întâmpinată de o gardă de onoare formată din până la 40 de jochei ai săi, foşti şi actuali.

Mai târziu în aceeaşi zi, 22.000 de persoane vor participa la petrecerea Platinum Party, de la Palatul Buckingham. De la ora 20.00 va avea loc şi un concert ce va fi marcat de revenirea trupei rock Queen, al cărei cântăreţ, Brian May, a cântat pe acoperişul Palatului Buckingham cu ocazia precedentei petreceri de la Palat, în 2002.

Sir Elton John va fi prezent într-un spectacol înregistrat înainte de eveniment, iar printre vedetele care vor cânta live se numără Alicia Keys, Nile Rodgers şi Andrea Bocelli.