• Regiunea Bruxelles va interzice automobilele diesel din 2030 şi cele pe benzină din 2035.
  • Interdicţia se va aplica şi vehiculelor alimentate cu GPL.
  • Scuterele diesel vor fi şi ele interzise în regiunea Bruxelles începând din 2025.

Guvernul regional din Bruxelles a anunţat vineri că va interzice automobilele diesel din 2030 şi cele pe benzină din 2035, în încercarea de a atinge obiectivul Uniunii Europene privind neutralitatea emisiilor de carbon în 2050, transmite Politico.

„Prin acest nou pas în transformarea Bruxelles-ului într-o zonă cu emisii reduse, confirmăm dorinţa regiunii de a opta pentru o tranziţie climatică care este una corectă din punct de vedere social”, a declarat preşedintele regiunii Bruxelles, Rudi Vervoort.

Zona cu emisii scăzute, înființată în 2018, a contribuit la reducerea emisiilor de NO2 cu 11%, în regiunea Bruxelles. Cu toate astea: „Din păcate, în ciuda acestor îmbunătățiri, majoritatea locuitorilor din Bruxelles locuiesc încă în cartiere în care poluarea aerului depășește limitele și valorile recomandate de OMS„, se arată în comunicatul autorităților.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Scuterele diesel vor fi şi ele interzise în regiunea Bruxelles începând din 2025, în timp ce scuterele cu motoare pe benzină vor fi interzise din 2028 iar motocicletele vor fi permise numai până în 2035.

De asemenea, interdicţia se va aplica şi vehiculelor alimentate cu GPL precum şi automobilelor hibride începând din 2035.