• În intervalul de timp 23.00 – 5.00 locuitorii pot ieşi din casă doar cu declaraţia de responsabilitate şi din motive întemeiate.
  • Restricţiile regionale intră în vigoare pe baza noului decret semnat la 18 octombrie de premierul Giuseppe Conte.
  • Lombardia, regiunea oraşului Milano, trăiesc aproape 18.000 de cetăţeni români.

Decizia a fost luată de autorităţile regionale după ce Lombardia a înregistrat 1.684 de noi pozitivi şi 6 decese. La ATI sunt internate 113 persoane, dar Comitetul Tehnico Ştiinţific prevede ca până la sfârşitul lunii, numărul bolnavilor intenaţi la terapia intensivă să ajungă la 600. Dincolo de statistică, autorităţile sanitare au recunoscut că nu mai au capacitatea să testeze toţi suspecţii de coronavirus.

Medicii au făcut apel la persoanele care au intrat în contact cu pozitivi să se autoizoleze. În acest context, Comitetul a dispus un lockdown pe perioada nopţii. Pot ieşi din casă doar persoanele care lucrează sau au o urgenţă pe care o pot dovedi cu declaraţia pe propria responsabilitate.

În primul val, Lombardia a fost grav afectatăde Sars-CoV 2 înregistrând 128.456 de persoane afectate de coronavirusl şi 17.084 de decese. Pentru a evita ca situaţia dramatică să se repete şi în valul al doilea, premierul Giuseppe Conte a dat puteri depline primarilor şi guvernatorilor regionali în gestionarea închiderilor. 

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

„Primarii pot să dispună închiderea pentru public, după ora 21, a străzilor şi pieţelor unde se creeză aglomeraţie, permiţând accesul doar locatarilor şi a comercianţilor”, a declarat prim-ministrul Giuseppe Conte.