• Joi au loc primele consultări dintre partide și președinte.
  • Remus Pricopie este rector SNSPA şi fost ministru în cabinetul Ponta.
  • Iohannis: Dacă partidele nu doresc anticipate, atunci voi insista cu un Guvern construit în jurul PNL
  • Ciolacu: Am avut discuţii pentru susţinerea lui Pricopie cu toate partidele.

Marcel Ciolacu: ”Am decis sa mergem împreună cu o singura nominalizare la Cotroceni in persoana domnului Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru in guvernul Victor Ponta, un pro european si un pro american convins.”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va consulta, joi, cu partidele parlamentare, pentru formarea unui nou Guvern.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

„Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultari care începe mâine (joi-nr), la ora 12:00. Mâine seară, după ce voi termină consultările, probabil voi anunța deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Președintele a explicat că dacă partidele parlamentare nu vor fi de acord cu respingerea următoarelor propuneri de premier pentru declanșarea alegerilor anticipate, atunci va propune un Guvern care să fie construit în jurul PNL.

„Am fost și rămân adeptul alegerilor anticipate. Eu îmi doresc să intrăm într-o logică care duce la alegeri anticipate. Dacă o să constat că partidele nu doresc sau nu înțeleg acest lucru, atunci voi insista ca în continuare să fie votat un guvern care vine cu agendă reformatoare. Un guvern care este construit în jurul PNL, să fie foarte clar ce se va întâmplă în continuare”, a spus Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Șeful statului a subliniat că singura soluție este întoarcerea la electorat.

„După părerea mea e inadmisibil să pierdem timpul și nervii pentru că avem în continuare un PSD care nu dorește reforme. PSD să stea în opoziție, să se transforme într-un partid democratic și european și după să vină în fața electoratului. Soluția e reîntoarcerea la electorat. Trebuie să avem alegeri parlamentare, să avem o majoritate parlamentară care vrea să reformeze și să îmbunătățească viața omului de rând. Și avem partide care vor să se implice, sunt în mod real democratic și care vor să se pună la dispoziția românilor”, a adăugat Iohannis.

Declarații de presă susținute de președintele interimar al #PSD Marcel Ciolacu și președintele PRO România Victor Ponta, la ParlamentPublicată de Partidul Social Democrat pe Miercuri, 5 februarie 2020

Sursă foto: Mediafaxfoto