• Avocatul Poporului a vrut să știe clar, de la cei responsabili, câți oameni trăiesc în țara asta. Și câți au drept de vot
  • AEP: 18.900.000 înscriși pe listele electorale. 740.000 dintre aceștia sunt cu domiciliul în străinătate
  • Cifrele sunt din data de 9 octombrie 2020

Marius Tucă: Doamna Renate Weber, spuneți-mi și mie care este populația Bucureștiului, care e populația României, câți oameni avem înscriși pe listele electorale? Pentru că avem acum, în decembrie, alegeri generale. Ați trimis câteva adrese către instituțiile statului.

Renate Weber: Am trimis către AEP, pentru că Autoritatea Electorală Permanentă trebuie să știe cine e înscris în listele electorale, apoi am trimis către ministrul de Interne, pentru că e normal, administrează toată Evidența Populației și apoi am trimis către Institutul Național de Statistică.

Dacă vă întrebați de ce? Dincolo de faptul că, de-a lungul timpului s-a jonglat cu niște cifre, de data asta am avut o informare oficială de la statul român către Organizația Mondială a Sănătății, unde iarăși cifrele date acolo nu se mai pupau cu celelalte deloc.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Am primit răspuns doar de la AEP, la 9 octombrie cifra era 18.900.000 aproape înscriși în registrul electoral, din care 740.000 erau cetățeni cu domiciliu în străinătate. Toți ceilalți sunt în registrul electoral. Este o populație fluctuantă, azi aici, mâine în orice stat de pe planetă.