• Vaccinarea nu este obligatorie în România, din punct de vedere legislativ
  • Avocatul Poporului este de părere că vaccinarea este de fapt „o impunere”
  • Renate Weber: „Vaccinarea e o impunere, pentru că nu le dai oamenilor o altă șansă de a avea o viață cât de cât normală”

Avocatul Popoprului, Renate Weber, a declarat dumincă seară la Antena3 că vaccinarea împotriva COVID-19 este de fapt „o impunere”.

„Vaccinarea e o impunere, pentru că nu le dai oamenilor o altă șansă de a avea o viață cât de cât normală”, a spus Renate Weber.

De nenumărate ori, autoritățile țării au ținut să sublinieze că vaccinarea nu este obligatorie. Cu toate acestea, Renate Weber este de părere că vaccinarea le este impusă românilor pentru a se întoarce la o viață normală.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Vaccinarea (obligatorie – n.r.) este o cerință care nu-și găsește sub nicio formă suport în legislația noastră actuală. Câtă vreme vaccinarea este o chestiune absolut bazată pe consimțământul persoanei, a impune astfel de condiții este categoric, categoric nu că excesiv, este dincolo de lege”, crede Renate Weber.

Avocatul Poporului a spus că lucrătorii din domeniul privat care sunt obligați să se vaccineze își pot da angajatorii în judecată.

„Acum, întrebarea e câti dintre cei care sunt în astfel de situații vor avea curajul să-și dea angajatorii în judecată, pentru că dacă este un angajator privat nu există altă soluție”, a adăugat Avocatul Poporului.