• Oficial OMS: „Acest virus nu va dispărea în curând, vor apărea alte variante
  • Nabarro: Nicio țară nu este „independentă” de OMS.
  • Nabarro: „Suntem dependenți unii de ceilalți”

David Nabarro, reprezentantul OMS, susține că eradicarea COVID nu este o țintă rezonabilă în acest moment. În același timp, oficialul spune că oamenii vor trebui să învețe să trăiască cu această boala.

„Omenirea vă fi nevoită să învețe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se propage și să se ajungă la focare. Vă trebui să putem să facem asta în viitorul previzibil. Eradicarea nu este o tintă rezonabilă pentru lume în acest moment. De fiecare data când există o creștere a numărului de cazuri, în minte apare ideea că se poate să fi apărut o nouă varianta. Nu ar fi surprinzător. Virusul nu va dispărea prea curând, vor apărea alte variante, a declarat Nabarro pentru Sky News.

Mai mult, Nabarro a spus că nicio țară nu este „independentă” de OMS atunci când vine vorba despre investigarea pandemiei de coronavirus.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Când avem de-a face cu pandemii, vorbim despre un efort comun între guvernele naționale și OMS. Suntem dependenți unii de ceilalți”, a mai spus Nabarro.

Totodată, el a menționat că OMS nu este o „superputere independentă”, care are „mână liberă” pentru a face ceea ce vrea. Instituția trebuie să „funcționeze în conformitate cu regulile stabilite de guvernele care o dețin”, a conchis Nabarro.