• Restaurantele ar putea fi redeschise la interior din ianuarie
  • Momentan, măsurile pentru HoReCa nu se înăspresc
  • HoReCa cere prelungirea programului de Revelion

Ieri, la prefectura Bucureștiului, s-a discutat despre restricțiile din domeniul HoReCa. O mică parte din restaurante încalcă restricțiile. Cu acest lucru au fost de acord atât prefectul, cât și DSP-ul și reprezentanții HoReCa.

Dragoș Anastasiu, antreprenor și purtător de cuvânt al Alianței pentru Turism spune că autoritățile nu vor suplimenta măsurile în perioada următoare. Ba chiar, speră ca în noaptea de Revelion să obțină o prelungire a programului până la ora 1:00. El susține că adunările organizate sunt mai sigure decât cele în propria locuință.

Dragoș Anastasiu, purtător de cuvânt Alianța pentru Turism: „Dacă vom respecta măsurile, este foarte posibil că începând din ianuarie, cu anumite restricții, restaurantele să se poată deschide la interior. Sunt probleme în configurarea teraselor. Trebuie să aibă un perete și un tavan sau trebuie să nu aibă tavan.”

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, spune că restricțiile vor putea fi relaxate doar dacă măsurile în vigoare vor fi respectate cu strictețe, astfel încât rata de incidență să scadă. Pentru redeschiderea la interior a restaurantelor trebuie să avem o rată de infectare de 3 la mia de locuitori. Ieri a fost de 7,01 la mie.

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei: „Nu se respectă în mod deosebit măsurile sanitare și restricțiile în ceea ce privește acele terase amenajate. La acest moment măsurile care sunt în vigoare sunt păstrate. Noi nu am propus măsuri suplimentare. Și unii și ceilalți solicită ca pe perioada sărbătorilor să fie prelungit programul. În terase, în hoteluri, în supermarket-uri, în mall-uri, deci toți au solicitat suplimentarea programului.”