Republica Moldova impune stare de urgență, până pe 31 octombrie

Republica Moldova prelungeşte starea de urgenţă. Până când Sursă foto: Profimedia
  • Republica Moldova impune stare de urgență în sănătate publică.
  • Acesta va fi valabilă în perioada 10 septembrie – 31 octombrie.
  • Conform ministrului moldovean al Sănătății, Ala Nemerenco, măsura a fost impusă ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri COVID-19.

Republica Moldova impune stare de urgență în sănătate publică. Acesta va fi valabilă în perioada 10 septembrie – 31 octombrie, scrie agora.md.

Conform ministrului moldovean al Sănătății, Ala Nemerenco, măsura a fost impusă ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri COVID-19.

Evoluția procesului epidemic poartă, în acest moment, un caracter ascendent, cu tendință de agravare continuă în special în ultimele patru săptămâni. A crescut numărul cazurilor noi, avem multe raioane cu o creștere bruscă a incidenței”, a spus ministrul Sănătății.

Astfel, vor fi impuse noi condiții pentru participarea la evenimentele organizate în aer liber (spectacole, festivaluri etc.) sau în spații închise (teatre, concerte etc.), a persoanelor cu vârsta de peste 18 ani. Acestea vor fi obligate să prezinte certificatul de vaccinare care atestă îndeplinirea schemei complete de imunizare, cu cel puțin 14 zile după a doua doză sau un rezultat negativ al testului la COVID-19.

Autoritățile moldovene spun că va fi permisă și prezentarea unui certificat care atestă prezența anticorpilor.