• Republica Moldova impune stare de urgență în sănătate publică.
  • Acesta va fi valabilă în perioada 10 septembrie – 31 octombrie.
  • Conform ministrului moldovean al Sănătății, Ala Nemerenco, măsura a fost impusă ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri COVID-19.

Republica Moldova impune stare de urgență în sănătate publică. Acesta va fi valabilă în perioada 10 septembrie – 31 octombrie, scrie agora.md.

Conform ministrului moldovean al Sănătății, Ala Nemerenco, măsura a fost impusă ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri COVID-19.

Evoluția procesului epidemic poartă, în acest moment, un caracter ascendent, cu tendință de agravare continuă în special în ultimele patru săptămâni. A crescut numărul cazurilor noi, avem multe raioane cu o creștere bruscă a incidenței”, a spus ministrul Sănătății.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Astfel, vor fi impuse noi condiții pentru participarea la evenimentele organizate în aer liber (spectacole, festivaluri etc.) sau în spații închise (teatre, concerte etc.), a persoanelor cu vârsta de peste 18 ani. Acestea vor fi obligate să prezinte certificatul de vaccinare care atestă îndeplinirea schemei complete de imunizare, cu cel puțin 14 zile după a doua doză sau un rezultat negativ al testului la COVID-19.

Autoritățile moldovene spun că va fi permisă și prezentarea unui certificat care atestă prezența anticorpilor.