• Republica Moldova își alege liderul pentru următorii patru ani
  • Oamenii sunt dezamăgiți de politica pro-rusă a lui Igor Dodon
  • Maia Sandu a reușit să convingă electoratul cu un discurs pro-eurpean, care indică și o apropiere față de România

Sora mai mică de la Est de Prut își alege liderul pentru următorii patru ani.
Maia Sandu, cu ochii spre Occident sau Igor Dodon, cu privirea spre Marele Urs.

Acestea sunt cele două variante dintre care trebuie să aleagă moldovenii în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Despre aceste opțiuni a vorbit și Dumitru Ciorici, jurnalist din Republica Moldova.

„Candidatul pro-rus care de fapt a pierdut alegerile ieri, în primul tur, surpriza cea mare e că a pierdut alegerile și în țară, deși sondajele arătau altceva în timpul săptămânii. Dacă vorbim despre ceea ce se poate întâmpla în viitor, oamenii sunt dezamăgiți de politica pro-rusă a lui Igor Dodon și își doresc să încerce ceva nou. Vor o opțiune proaspătă, vor politicieni noi, vor politicieni care nu sunt compromiși, vor politicieni care să-i ducă mai apropape de România și de Uniunea Europeană. Acesta este și motivul pentru care Maia Sandu l-a devansat pe Igor Dodon, ieri în primul tur al alegeriolor, contrar tuturor așteptărilor.”, a explicat acesta.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Maia Sandu aduce Republica Moldova mai apropae de România

Maia Sandu a reușit să convingă electoratul cu ajutorul unui discurs pro-eurpean, care indica și o apropiere față de România. Dumitru Ciorici, jurnalist din Republica Moldova, spune că acest lucru a ajutat-o pe Maia Sandu să câștige primul tur.

„Maia Sandu este plămădită dintr-un alt tip de aluat. Aceasta își dorește o apropiere a Replulicii Moldova față de România, își dorește o apropiere și față de Uniunea Europeană și își dorește o politică echilibrată, în raport cu toate celelalte țări. Fie că vorbim aici de Ucraina, fie că vorbim de federația Rusă. Cert este faptul că este un politician care nu acceptă compromisuri, este un politician care își dorește să facă un alt fel de politică. Asta le-a promis alegătorilor și se pare că i-a convins în primul tur.”, a mai adăugat acesta.