• Republica Moldova a decis prelungirea stării de urgenţă până pe data de 31 iulie
  • Restricţiile impuse în timpul pandemiei vor fi menţinute în aproape toate domeniile, a precizat premierul Ion Chicu
  • „La nivel regional şi internaţional, unde se stabilesc antirecorduri de la o zi la alta“, a spus Chicu

Starea de urgență se prelungește până pe 31 iulie în Republica Moldova. Decizia a fost luată de comisia pentru Sănătate Publică din Republica Moldova și anunţată vineri de Ion Chicu, premierul Republicii Moldova. 

„În ultimele 3 săptămâni, în ţara noastră s-a înregistrat o diminuare constantă a numărului de cazuri confirmate cu infecţia COVID-19. Din păcate, nu se observă acelaşi lucru la nivel regional şi internaţional, unde se stabilesc antirecorduri de la o zi la alta. Inevitabil,  pandemia continuă să ne decidă modul de viaţă, dar şi activităţile la nivel guvernamental”, a spus Chicu.

Prelungirea stării de urgenţă presupune menţinerea restricţiilor ce au fost impuse, se menţionează într-un comunicat publicat pe site-ul guvernului de la Chişinău. 

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Membrii comisiei au decis prelungirea stării de urgenţă în sănătate publică până pe 31 iulie 2020. Reieşind din riscul iminent pentru sănătatea publică, se menţin, în aproape toate domeniile, prevederile şi restricţiile de până acum. Rămâne în vigoare respectarea strictă a măsurilor de control şi combatere a infecţiei COVID-19 pe întreg teritoriul ţării, în mod special în incinta instituţiilor medico-sanitare, în transport şi în unităţile comerciale”, scrie în comunicat.