Republica Moldova votează duminică la primul tur al alegerilor prezidențiale și la referendumul privind aderarea la UE. Maia Sandu, favorită


În acest weekend se votează românește. Moldovenii de limbă română și rusă se adună la urne să voteze pentru președintele țării, dar și pentru integrarea în Europa.

Duminică e primul tur la prezindențiale, iar Maia Sandu merge spre al doilea mandat de conducător de stat. Dacă acum 4 ani l-a învins pe Dodon cu 57% in turul 2, după ce în primul tur avea 36%, acum tot Maia Sandu e favorită.

Sondajele o arată pe primul loc cu aproape 30%, urmată de pro-rușii Renato Usatîi, Alexandr Stoiangolo și Vasile Tarlev – care toți împreună adună 31%.

În România sunt 16 secțiie de votare: trei în Bucuresti, câte două în Iași și Cluj, iar alte 9 orașe au câte o secție fiecare.


Moldovenii au când vota – secțiile sunt deschide de la 7 dimineața până la 9 seara.
Sunt peste 200 de secții și în afara țării – cele mai multe în Italia, 60. În total 37 de țări găzduiesc alegerile Republicii Moldova.

Asta și pentru că în afară de prezidențiale mai este si un referendum. Moldovenii trebuie să răspundă cu DA sau NU la întrebarea: „Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Exit mobile version