• Chiar când credeai că viața socială revine cât de cât la normal vine vestea asta.
  • Rata de infectare în Capitală a depășit 1.5 la mia de locuitori.
  • Ceea ce înseamnă că e foarte probabil ca restaurantele să se închidă din nou.

În curând s-ar putea să nu mai ai unde să ieși cu prietenii tăi. Consiliul Municipal are nevoie de doar un bolnav și jumătate pentru a închide localurile.

Cei din HoReCa și-au revenit, după ce au deschis imediat după prima rundă de restricții. Capitala a depășit cu 0.8 procente limita de îmbolnăviri.

Ceea ce însemnă că, dacă ne uităm peste hotărârea Consiliului pentru Situații de Urgență, se poate pune lacătul pe ușa celor care sunt în astfel de situații.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În situația noastră mai este și Iașiul. Riscă, de luni, ca restaurantele să fie închise. Mai există câteva județe care sunt la limită: Ilfov, Vâlcea, Brașov si Vaslui.

Nu-mi doresc să introducem restricții, dar dacă numărul de infectări crește, e foarte posibil să se reintroducă local, regional anumite restricții, spune Klaus Iohannis.

Orban, despre deciziile de carantinare

Am solicitat comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, oriunde situaţia o impune, să ia decizii de carantinare, fie de localităţi, fie de zone.Ludovic

Se vede clar că riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor: nunţi, botezuri şi alte tipuri de evenimente în care nu s-au respectat măsurile de protecţie. Al doilea factor de risc l-a constituit transportul public, adaugă Orban.