• Deși peste 60% din populația sa a fost deja complet vaccinată Seychelles se confruntă cu o creștere suplimentară a cazurilor de coronavirus
  • Ca răspuns, arhipelagul a restabilit restricţiile
  • Aceste măsuri trebuie să dureze cel puțin trei săptămâni

Un caz îngrijorător. Deși peste 60% din populația sa a fost deja complet vaccinată, mai mult decât orice țară din lume, Seychelles se confruntă cu o creștere suplimentară a cazurilor de coronavirus. Ca răspuns, arhipelagul a restabilit restricţiile, relatează CNews.

Și acestea sunt stricte: închiderea școlilor, interzicerea adunării între membrii diferitelor gospodării, închiderea barurilor, restaurantelor și magazinelor seara. Aceste măsuri trebuie să dureze cel puțin trei săptămâni.

„În ciuda tuturor eforturilor excepționale pe care le depunem, situația Covid-19 din țara noastră este critică în acest moment, cu multe cazuri raportate săptămâna trecută”, a declarat luni ministrul Sănătății din Seychelles, Peggy Vidot.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

În trei zile, între joi și sâmbătă, au fost înregistrate aproape 500 de noi infectări, aducând numărul de cazuri active în țară la aproximativ 1.000. Dintre toți acești pacienți, 65% nu au fost vaccinați sau au primit doar o singură doză, iar restul de 35% au fost injectați cu ambele doze.

Eficacitatea vaccinelor pusa sub semnul întrebarii?

Autoritățile arhipelagului situat în largul Africii de Est, în Oceanul Indian, nu au dat cu adevărat niciun motiv pentru acest focar de infecții, referindu-se doar la un respect mai scazut pentru normele de distanţare și sărbătorile de Paște. Problema eficacității vaccinului nu a fost abordată.

Cu toate acestea, este crucială. Cum se explică o astfel de creștere în cazurile în care mai mult de 60% din cei aproximativ 98.000 de locuitori ai arhipelagului (60.7% conform site-ului Our World in Data, 62.2% conform Bloomberg) sunt deja complet vaccinați? Asta este mai mult decât în Israel, considerat campionul mondial al vaccinării (58,5%, conform World Our in Data, 55,9%, potrivit Bloomberg).

Pentru campania lor de vaccinare, care a început în ianuarie, Seychelles a folosit două vaccinuri: Sinopharm din China și Covishield, versiunea serului AstraZeneca fabricat în India.