• Judeţul Ilfov a trecut sâmbătă în scenariul galben
  • Conform scenariului, restricţiile se vor relaxa şi restaurantele se pot redeschide
  • Restaurantele se redeschid la interior în limita a 30% din capacitate

Ilfovul a trecut în scenariul galben, iar asta duce la relaxarea restricțiilor anticovid. Dar nu toate restaurantele se deschid.

Ia exemplul lui Bogdan. Are un restaurant în Corbeanca și alte două în București. A pierdut zece angajaţi din cauza pandemiei şi 40% din cifra de afaceri. Chiar dacă are liber de la autorităţi să redeschidă, din precauţie nu o face.

„E foarte greu să deschidem într-o perioadă în care e atât de multă incertitudine. E greu că nu ştii câtă materie primă să iei, nu poţi să îţi estimezi pierderile, nici încasările şi asta înseamnă să aducem oamenii din şomaj tehnic, să îi readucem din câmpul muncii, să le dăm speranţă ca, ulterior să îi aducem înapoi că nu avem ce să facem cu ei”, a spus Bogdan Doltu.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Simona manegeriază o cafenea. În lunile astea a livrat cafea prăjită la domiciliu ca să se mențină pe piaţă. A avut noroc şi cu terasa. Spre deosebire de Bogdan, ea vrea să își încerce norocul. Și s-a pregătit de redeschidere.

„Am cumpărat mai multe igienizante pe care le-am pus la dispoziţia oaspeţilor. Am întărie regulile accesul persoanelor în interior, am limitat maximum două persone la bar”, a spus Simona Croitoru.