• Staţiunile Sinaia şi Azuga au depăşit rata de infectare cu noul coronavirus de 3 cazuri la mia de locuitori.
  • CJSU a dispus o serie de restricții pentru următoarele 14 zile.
  • Proprietarii restaurantelor nu își mai pot desfășura activitatea în interior.
  • Terasele rămân deschise.

Se apropie weekendul și multă lume se gândește să meargă la munte. Însă, în acest moment sunt restricții noi pe Valea Prahovei, în stațiunile Azuga și Sinaia, care au intrat în scenariul roșu. Sinaia are o rată de infectare de 5,60, iar Azuga 3,40.

Proprietarii restaurantelor și cafenelelor nu își mai pot desfășura activitatea în interior, însă terasele rămân deschise. Mulți dintre ei s-au pregătit deja pentru sezonul rece și mai au o singură speranță: zăpada.

„Timp de 14 zile, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, organizarea de spectacole, festivaluri sau alte evenimente culturale este interzisă, iar activitatea restaurantelor în interior, a cafenelelor, şi a sălilor de jocuri este interzisă. În Sinaia sunt 163 de restaurante și cafenele care sunt afectate de noile restricții. De asemenea, tot aici se regăsesc 27 de hoteluri și 44 de pensiuni”, a transmis Mădălina Bucur, corespondet Aleph News.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Noile restricții de pe Valea Prahovei:

  • Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.
  • Organizarea de spectacole, festivaluri sau alte evenimente culturale este interzisă.
  • Activitatea restaurantelor în interior, a cafenelelor, şi a sălilor de jocuri este interzisă.
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate acolo. De asemenea, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.