• În Emiratele Arabe Unite au fost administrate aproximativ 9,8 milioane de doze de vaccin unei populații de 10 milioane de locuitori
  • Autoritățile iau în calcul adoptarea unor măsuri stricte de limitare a circulației persoanelor nevaccinate, de restricționare a intrării în anumite locuri și a accesului la anumite servicii.
  • „Întârzierea sau abținerea de la primirea vaccinului reprezintă o amenințare la adresa siguranței societății”, spun autoritățile țării arabe.

Emiratele Arabe Unite, unul dintre statele care au lansat cele mai rapide programe de vaccinare din lume, iau în considerare impunerea de restricții persoanelor care nu au făcut încă un vaccin, scrie Bloomberg.

Țara și-a început campania de vaccinare anul trecut și a administrat aproximativ 9,8 milioane de doze unei populații, formate în mare parte din imigranți , de 10 milioane de locuitori. Programul a fost extins luna trecută și majoritatea persoanelor cu vârsta peste 16 ani sunt acum eligibile pentru vaccinare gratuită.

Se ia în considerare adoptarea unor măsuri stricte pentru a limita circulația persoanelor nevaccinate și pentru a pune în aplicare măsuri preventive, cum ar fi restricționarea intrării în anumite locuri și accesul la anumite servicii”, a declarat marți seara Saif Al Dhaheri, purtătorul de cuvânt al Autorității Naționale pentru Gestionarea Crizelor și Dezastrelor.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Facem apel la public, atât la cetățenilor, cât și la rezidenții cu vârsta peste 16 ani, care nu s-au vaccinat, să viziteze cel mai apropiat centru de vaccinare și să primească vaccinul”, a spus Autoritatea Națională pentru Gestionarea Crizelor într-o postare pe Tweeter. „Întârzierea sau abținerea de la primirea vaccinului reprezintă o amenințare la adresa siguranței societății”.

Majoritatea oamenilor din Emiratele Arabe Unite au primit vaccinul dezvoltat de Sinopharm Group din China, care acum este fabricat la nivel local. Au mai fost aprobate pentru utilizare și vaccinurile dezvoltate de AstraZeneca și Pfizer.

De la începutul declarării existenței pandemiei, Emiratele Arabe Unite au raportat puțin peste jumătate de milion de cazuri de COVID. Numărul de cazuri a crescut la aproximativ 4000 pe zi în ianuarie, dar de atunci a scăzut. Aproximativ 1.560 de persoane au murit, țara având una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate din lume.