• Sanya, punct de atracţie turistică în China, a raportat 689 de cazuri simptomatice şi 282 asimptomatice între 1 şi 7 august.
  • Au fost luate mai multe măsuri de evitare a infectării, care nu sunt însă pe placul turiştilor, care sunt blocaţi pe insulă până sâmbătă.
  • Sanya a impus sâmbătă o izolare şi a restricţionat legăturile de transport pentru a încerca să oprească epidemia, chiar dacă aproximativ 80.000 de vizitatori se bucurau de plajele sale în plin sezon. Mulţi sunt acum blocaţi în hoteluri până sâmbăta viitoare, dacă nu chiar mai mult.

Sanya, punct de atracţie turistică în China, a raportat 689 de cazuri simptomatice şi 282 asimptomatice între 1 şi 7 august. Au fost luate mai multe măsuri de evitare a infectării, care nu sunt însă pe placul turiştilor, care sunt blocaţi pe insulă până sâmbătă, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Atunci când femeia de afaceri Yang Jing a planificat vacanţa de vară din acest an, în 2021, a ales insula tropicală sudică Hainan, datorită rezultatelor aproape perfecte în ceea ce priveşte COVID.

Insula din Marea Chinei de Sud a înregistrat doar două cazuri pozitive simptomatice de COVID-19 în tot anul trecut. Cu toate acestea, în această lună, numărul de cazuri a crescut brusc, ceea ce a dus la lockdown în oraşul Sanya şi a lăsat zeci de mii de turişti, precum Yang, blocaţi pe insulă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Sanya, principalul centru turistic al insulei, a impus sâmbătă o izolare şi a restricţionat legăturile de transport pentru a încerca să oprească epidemia, chiar dacă aproximativ 80.000 de vizitatori se bucurau de plajele sale în plin sezon. Mulţi sunt acum blocaţi în hoteluri până sâmbăta viitoare, dacă nu chiar mai mult.

Yang, împreună cu soţul şi copilul ei, sunt cazaţi la un hotel de patru stele plătit din propriul buzunar. Familia mănâncă tăiţei la ceaun în fiecare zi pentru a evita să cheltuiască mai mult pe mâncare.

„Aceasta este cea mai proastă vacanţă din viaţa mea”, a declarat duminică pentru Reuters Yang, care are 40 de ani şi locuieşte în provincia Jiangxi din sudul Chinei.

Alte oraşe din jurul provinciei Hainan au raportat cazuri în aceeaşi perioadă

Alte oraşe din jurul provinciei Hainan, inclusiv Danzhou, Dongfang, Lingshui şi Lingao, au raportat cazuri în aceeaşi perioadă.

Sâmbătă, vânzarea biletelor de tren din Sanya a fost suspendată, a anunţat televiziunea de stat CCTV, citând operatorul naţional, iar peste 80% din zborurile spre şi dinspre Sanya au fost anulate, potrivit furnizorului de date Variflight.

Hainan a fost închisă pentru turiştii străini în ultimii doi ani şi jumătate, de când China, ca răspuns la pandemie, a încetat să mai elibereze vize turistice şi a implementat reguli stricte de carantină.

Autorităţile din Sanya au declarat că turiştii blocaţi pot părăsi insula începând de sâmbăta viitoare, cu condiţia să fi făcut cinci teste COVID şi să fi obţinut rezultate negative pentru toate.

Cu toate acestea, Yang a spus că timpii de aşteptare pentru rezultatele testelor au fost lungi, ceea ce a determinat-o să facă mai multe teste pe zi.

„Nu ştim la cine să ne adresăm, iar pe internet apar doar ştiri pozitive despre Sanya, cum ar fi … că administraţia municipală din Sanya a relocat în mod corespunzător cei 80.000 de turişti blocaţi … ca şi cum întreaga ţară crede că (noi) nu suntem victime, ci beneficiari”, a spus ea.