• În ajunul a 30 de ani de la reunificarea Germaniei, Angela Merkel a subliniat că restricțiile asupra libertăților puse în aplicare împotriva pandemiei au avut efect si asupra ei.
  • Acestea îi amintesc de viața sa din Republica Democrată Germania sub jugul comunist.

30 de ani mai târziu, cicatricile sunt încă prezente. Cu emoții, Angela Merkel a mărturisit că anul acesta, dificil din punct de vedere al sănătății și libertăților, i-a amintit de anii petrecuți în Germania de Est, înainte de reunificare, scrie lci.fr.

„Copilăria și tinerețea mea au fost foarte prezente în mine în această perioadă de izolare“, subliniază ea.

Un mod de a admite că anumite restricții radicale ale „libertăților oamenilor“ au fost dificil de luat de către cancelar. Ea explică: „Acestea au fost restricții serioase când a trebuit să le spun oamenilor că nu pot circula pe străzi decât în ​​doi sau între oameni din aceeași casă, că nu se poate ține nicio demonstrație, că nepoții nu-și mai puteau vizita bunicii în case de bătrâni“.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

„Școlile nu au fost închise niciodată atât de mult timp“

Sâmbătă, Germania va sărbători 30 de ani de reunificare. Timp de aproape 45 de ani, Germania de Est a fost sub jugul comunismului. Privarea, cenzura și libertățile restrânse au însuflețit viața de zi cu zi.

„Am tânjit după libertate în timpul vieții mele în RDG“, spune cea care și-a condus țara de aproape cincisprezece ani.

„Până la căderea Zidului, nu aș fi crezut niciodată că, în timpul vieții mele, unificarea Germanei va deveni o realitate“, insistă ea.

Cu toate acestea, „în Germania postbelică, școlile nu fuseseră niciodată închise atât de mult timp“. Suficient pentru a relativiza măsurile „extreme“ luate în această perioadă de pandemie.