• Ion Cristoiu a vorbit în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, pe Aleph News, despre protestele care au avut loc în România în ultimele zile.
  • Ion Cristoiu: „Tot ce s-a întâmplat de la începutul pandemiei în Occident a fost unul din momentele unice în care milioane de oameni au fost de acord să li se restrângă drepturile din spaima de boală”.
  • Ion Cristoiu: „La noi s-a întreținut iluzia că s-a terminat. De ce a fost mai ușor în Occident? Pentru că nu au întreținut o iluzie”.

„Uitându-mă la aceste proteste de duminică, nu cred în forța lor. Nu știu în ce măsură cei care ies la proteste cred în capacitatea lor de a rezolva ceva.

Avem de-a face cu un dublu protest. Puterea Iohannis acționează inteligent, nu intră peste mulțime. Orice mișcare de protest trebuie să aibă un obiectiv. Ce cer tinerii puterii? Să renunțe la restricții nu pot pentru că cealaltă jumătate a populației este împotriva.

Tot ce s-a întâmplat de la începutul pandemiei în Occident a fost unul din momentele unice în care milioane de oameni au fost de acord să li se restrângă drepturile din spaima de boală.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Nici la faraoni nu a existat, în cele mai crunte regimuri, nimeni nu a avut curaj să spună cetățenilor stați în case”, a explicat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: „Oamenii au fost convinși că s-a terminat”

„La noi s-a întreținut iluzia că s-a terminat. Am dat citatul în emisiune, de la un specialist care spunea „Atenție!”. De ce a fost mai ușor în Occident? Pentru că nu au întreținut o iluzie.

Toți au păstrat îngrijorarea, starea de veghe. Conducerea cetății le spune să stea liniștiți. Ei se relaxează, a venit inamicul și te cucerește.

Oamenii au fost convinși de actuala putere, chiar și de președinte, că s-a terminat. Atât a zis, să păstrăm masca. S-a dus la schi, a fost un moment de relaxare. Ieri, președintele Iohannis venea și ne asigura pe noi că momentele vor trece datorită vaccinării. El este specialist?”, a mai spus Ion Cristoiu.