• Nicușor Dan a anunțat semnarea contractului pentru elaborarea unui master plan pentru dezvoltarea rețelei de piste de biciclete la nivelul Municipiului București. 
  • Edilul a precizat că este un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii pistelor pentru biciclete în Capitală.
  • Proiectul va determina directiile de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete si va identifica noi trasee unde pot fi create piste de biciclete.

Primăria Capitalei vrea să investească în transportul alternativ cu bani europeni. În demersul său de a promova mersul pe bicicletă ca mijloc de transport ecologic și sănătos, Nicușor Dan a anunțat finanțarea cu 530 de mii de lei a unui proiect pentru dezvoltarea pistelor de biclete în București.

Ce include proiectul și cand va fi gata, îți spune Virginia Usiku, editor Aleph News.

Cum arată acest proiect?

Primăria Capitalei a semnat un contract de elaborarea a planului cu F.I.P. Consulting SRL , iar termenul de finalizare este de 12 luni. Potrivit declarațiilor edilului Capitalei, rețeaua de piste pentru biciclete trebuie să fie conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuție și să asigure legătura între zonele rezidențiale și zonele principale de interes cum ar fi locuri de munca, de educatie, zone comerciale și instituții, dar si cu localitățile și platformele industriale limitrofe Capitalei.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Proiectul va determina directiile de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete si va identifica noi trasee unde pot fi create piste de biciclete.

Tot compania va trebui să ia în considerare amplasarea zonelor de interes turistic, atât cele cunoscute, cât și cele cu potential de dezvoltare, precum și amplasarea zonelor de agrement și recreere.

Aceste măsuri, a mai zis edilul capitalei, ar putea îmbunătăți mobilitatea urbană și calitatea vieții pentru locuitorii din Capitală” .