• Miniştrii de Externe din ţările UE se reunesc, vineri, pentru a discuta despre crizele din Belarus şi din estul Mării Mediteranei.
  • Josep Borrell: „Vom discuta despre probleme urgente şi vom aborda situaţia din estul Mediteranei, scrutinul prezidenţial din Belarus şi evoluţiile din Liban.”
  • UE a avertizat că ar putea impune sancţiuni Belarusului după scrutinul prezidenţial contestat de opoziţie.

Miniştrii de Externe din ţările Uniunii Europene se vor reuni vineri, într-o sesiune extraordinară, pentru a discuta despre criza din Belarus şi despre activităţile Turciei în estul Mării Mediterane, anunţă Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

„Voi convoca pentru vineri după-amiază o reuniune extraordinară a Consiliului UE pentru Afaceri Externe. Vom discuta despre probleme urgente şi vom aborda situaţia din estul Mediteranei, scrutinul prezidenţial din Belarus şi evoluţiile din Liban”, a transmis Josep Borrell prin Twitter.

Uniunea Europeană a avertizat că ar putea impune sancţiuni Administraţiei din Belarus, în contextul în care scrutinul prezidenţial care nu a fost „nici liber, nici echitabil” a fost urmat de acţiuni de reprimare.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Grecia a cerut, marţi, organizarea de urgenţă a unei reuniuni a Uniunii Europene pe tema Turciei, acuzată că a iniţiat activităţi de explorare petrolieră în zone disputate din estul Mării Mediterane.

Libanul se confruntă cu o gravă criză politică şi economică, iar explozia din Beirut a accentuat starea de nemulţumire socială.