• Agenţiile de turism au oferte atractive pentru noaptea dintre ani în afara ţării.
  • Pârtiile sunt deschise şi la mare cautare sunt și pensiunile de pe Valea Prahovei.
  • Spre deosebire de anii anteriori, nu vor mai exista celebrele concerte din noaptea dintre ani.
  • Marius Berca, reprezentantul unei agenţii de turism, spune că anul acesta se observă o creştere a cererilor în zonele exotice.

În ciuda crizei Covid-19, românii găsesc alternative de a sărbători revelionul. Agenţiile de turism au oferte de nerefuzat pentru Tanzania sau Maldive.

CEO-ul Paralela 45, Alin Burcea ne spune că „în ciuda crizei actuale, este o adevărată nebunie pe piaţă cu două zboruri charter. Mulţi turişti nici nu mai ţin cont de preţul unui test COVID”.

Ce spune un consultant de marketing turistic

Răzvan Pascu, consultant marketing turistic spune că nu e nevoie tot timpul de test, depinde de destinaţie. De exemplu, Dubai îl cere, Maldive îl cere, dar Mexic nu cere şi nici Zanzibar. 

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Managerul unei agenții de turism, despre prețul unui pachet de revelion într-o destinație exotică

Managerul operational Christian Tour, Marius Berca, a confirmat şi el că turiştii optează pentru destinaţiile exotice: „Opţiunile au fost pentru Egipt. Pachetele pleacă de la 536 de euro de persoană pentru 7 nopţi de cazare cu all inclusiv şi masă festivă în noaptea de Revelion.”

Nu doar destinaţiile exotice sunt la mare căutare. Agenţiile de turism spun că Turcia şi România sunt cele mai vândute destinaţii anul acesta pentru sezonul de ski .

Stațiunile montane din România, solicitate pentru noaptea dintre ani

Staţiunile montane din România sunt şi ele solicitate din punct de vedere al rezervărilor în ceea ce priveşte pensiunile, apartamentele sau vilele care se pot închiria integral .

60% din unităţile de cazare sunt deschise de sărbători cu capacitate maximă, iar 49% oferă pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă, cu până la 15% preţuri mai mici decât anul trecut.

Peste 35% dintre pachete oferă pensiune completă sau demipensiune cu preparate specifice sărbătorilor de iarnă, inclusiv cine festive de Revelion. Doar 4% dintre hotelieri confirmă că oferă servicii wellness.  

Ce riscă românii care invită prieteni acasă de Revelion

Conform prevederilor legale, turişti cazaţi la hotel pot servi masa în restaurantul hotelului, astfel că mese festive de revelion se pot ţine, însă petrecerile cu muzică şi dans nu.

Dacă românii aleg să petreacă revelionul acasă cu prietenii, trebuie să ştie că respectarea restricţiilor de Revelion în privința reuniunilor de familie nu pot fi verificate. De asemenea, nici nu este specificat în lege câte persoane formeaza, de fapt, o reuniune. 

Cel mult, românii pot fi amendati pentru tulburarea liniştii publice, dacă volumul muzicii este prea tare.