• Din 1.116 persoane care au fost ucise în timpul Revoluției, 957 au murit după fuga lui Ceaușescu.
  • Pe 23 decembrie 1989, Ceaușescu fugise, inamicul deveniseră “teroriștii”
  • Petre Roman: „S-a tras intens asupra noastră”

Cum vezi prima zi de după fuga lui Ceaușescu dacă ești Petre Roman.

Petre Roman: „S-a tras asupra noastră în noaptea aia 22 spre 23 decembrie în biroul directorului televiziunii care era la etajul, 11, atunci s-a tras intens asupra noastră, ne-am adăpostit aruncându-ne la pământ pur și simplu, și fiind deja sub sentimentul unei tensiuni majore.”

Cum crezi că simți dimineața unei zile în care nu știi dacă vei rezista. Cel care avea să devină primul prim-ministru post-comunist din România nu avea cele mai bune perspective.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Petre Roamn: „Dimineață zilei de 23 , devreme când s-a început să tragă atunci am plecat și Iliescu a plecat și câțiva am plecat împreună cu el. Am traversat pasajul la TVR care era plin de cioburi cu mare grijă, că ne gândeam că poate să tragă supra noastră, și ideea lui Iliescu a fost să mergem la MAN , ceea ce am și făcut.”

Dincolo de toate neclaritățile, Petre Roman spune care era singurul lucru sigur în acel moment.

Petre Roman: „În primul rând confruntarea Brucan – Iulian Vlad. Brucan era convins că Iulian Vlad era un trădător că el știe ce se întâmplă și joacă un joc dublu eu remarcăm că Iulian Vlad șușotea tot timpul șușotea ceva cu Gușă. Era o atmosfera foarte ciudată, confuză, obscură, că atmosfera lucrurile nu păreau de loc lămurite, un singur lucru era cert și anume că Ceaușescu era la Târgoviște într-o garnizoană militară, sub pază militară, deși sub control. Asta era punctul fix și cel mai important pentru toată lumea.”