- Rezoluția Ucrainei – 93 pentru, 18 împotrivă, 65 abțineri: A fost adoptată
- Rezoluția SUA – 31 pentru, 71 împotrivă, 59 abțineri: Nu a fost adoptată
- Amendamentul Rusiei – 60 pentru, 18 împotrivă, 81 abțineri: A fost adoptat
- Amendamentul Franței – 79 pentru, 16 împotrivă, 69 abțineri: A fost adoptat
Rezoluția Ucrainei a fost adoptată la ONU cu un vot final de 93 pentru, 18 împotrivă și 65 de abțineri.
Advertisment
În urma introducerii proiectelor de texte referitoare la războiul din Ucraina, ambasadorii au votat o serie de rezoluții și amendamente. Statele membre sunt așteptate să își explice pozițiile înainte și după vot.
Ambasadorul chinez Fu Cong, explicând poziția delegației sale, a declarat că ar trebui sprijinite toate eforturile în favoarea păcii. Un acord de pace obligatoriu ar trebui să fie acceptabil pentru toate părțile, a spus el, exprimându-și, de asemenea, speranța că Europa se va uni pentru a aborda cauzele profunde.
Recomandări
„În această conjunctură critică, ne bazăm pe comunitatea internațională pentru a crea o atmosferă favorabilă unei soluții politice la criză și pe Adunarea Generală pentru a contribui la crearea unui consens pentru pace între statele membre”, a spus el.
Rezoluția elaborată de Statele Unite: Această propunere solicită „o încheiere rapidă a conflictului și îndeamnă la o pace durabilă între Ucraina și Federația Rusă”. Washingtonul a îndemnat în mod activ statele membre să sprijine această rezoluție, subliniind accentul pus de aceasta pe încetarea ostilităților și promovarea păcii.
Rezoluția elaborată de Ucraina: Susținut de Ucraina și de aliații săi europeni, acest proiect cere retragerea imediată a forțelor ruse de pe teritoriul ucrainean. De asemenea, subliniază necesitatea respectării suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

Citește și
- Uniunea Europeană își dezvoltă propriul program de sateliți. Ce beneficii va avea IRIS²
- Macron discută cu Trump la Casa Albă. Care sunt planurile Președintelui Franței în privința Ucrainei
- Bărbatul perfect este diferit în 2025. Raluca Soare, designer vestimentar: „Ar fi frumos dacă nu am spera la o jumătate, ci la un întreg”