• În Florida, Trump are 96% din voturi și are cu 375.000 de voturi mai multe decât Biden
  • Nu este o surpriză că Biden câștigat în California
  • Iată cum au votat americanii în fiecare stat, până acum

AP scrie că este prea devreme să se pronunțe cine va fi președintele Statelor Unite, deoarece niciunul dintre candidați nu a obținut cele 270 de voturi ale colegiului electoral necesare pentru a câștiga alegerile.

Deși Donald Trump este optimist și a spus „Sincer, am câștigat aceste alegeri“, afirmația sa nu se potrivește cu rezultatele de până acum. În acest moment, potrivit cifrelor deținute de AP, Trump are 213 voturi electorale, în timp ce Biden are 225. Trump ar avea nevoie de 270 de voturi electorale pentru a câștiga. Totuși, este prea devreme pentru a vorbi despre situația din mai multe state-cheie, inclusiv Pennsylvania, Georgia și Michigan.

Iată cum au votat americanii în fiecare stat, până acum:

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Trump a ieșit câștigător în Alabama, Arkansas, Florida, Idaho, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Misouri, Montana, Nebraska, North Dakota, Ohio, Oklahoma, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, West Virginia, Wyoming.

În Florida, Trump are 96% din voturi și are cu 375.000 de voturi mai multe decât Biden. Aici Trump și aliații săi îi prezintă pe democrați ca socialiști de mai bine de un an – un mesaj orientat către populația cubaneză din sudul Floridei.

Pentru o lungă perioadă de timp, Ohio a fost swing state. Barack Obama l-a câștigat de două ori. Cu toate acestea, Trump a câștigat cu 8 puncte în 2016. După ce republicanii au câștigat în ultimul deceniu, s-a dovedit din ce în ce mai mult că democrații nu sunt favoriți aici.

Biden a fost desemnat câștigător în California, Colorado, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Maryland, Massachusetts, Minnesota, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, Oregon, Rhode Island, Vermont, Virginia, Washington, Washington D.C..

Nu este o surpriză că Biden câștigat în California. Hillary Clinton l-a învins pe Trump în California cu 30 de puncte procentuale în 2016, iar un candidat republican la președinție nu a mai câștigat alegerile prezidențiale de la George HW Bush în 1988.

În Colorado, democrații controlează acum biroul guvernatorului și legislativul. Pe lângă faptul că Biden a câștigat statul, fostul guvernator John Hickenlooper l-a învins, marți, pe senatorul republican în funcție, Cory Gardner.