• Cu aproximativ 60% mai contagioasă decât varianta Alpha care a apărut în Anglia, varianta Delta este acum dominantă în Regatul Unit
  • Marea Britanie este ţara din Europa cea mai afectată de pandemie, cu aproape 128.000 de decese
  • Boris Johnson a mai spus că nu s-a luat nicio decizie cu privire la ridicarea ultimelor restricţii

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat că răspândirea în Marea Britanie a variantei Delta a coronavirusului, care a apărut iniţial în India, este „de mare îngrijorare”, de aceea ridicarea ultimelor restricţii anti-COVID stă sub semnul întrebării.

Este clar că varianta indiană este mai transmisibilă şi că numărul cazurilor şi cel al spitalizărilor sunt în creştere. Acum, nu ştim exact cât din acest lucru se va traduce în decese, dar în mod clar este o problemă foarte, foarte serioasă”, a declarat Boris Johnson, notează Le Figaro.

Cu aproximativ 60% mai contagioasă decât varianta Alpha care a apărut în Anglia, varianta Delta este acum dominantă în Regatul Unit, ţara din Europa cea mai afectată de pandemie, cu aproape 128.000 de decese.

După un lockdown lung şi o campanie de vaccinare puternică, guvernul a eliminat treptat restricţiile. Ridicarea ultimelor măsuri (limită la adunări şi nunţi, serviciu de bar, deschiderea cluburilor de noapte), programată iniţial pentru 21 iunie, este ameninţată de creşterea recentă a contaminării, care depăşeşte acum 7.000 de cazuri noi pe zi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În acest context, Boris Johnson a mai spus că nu s-a luat nicio decizie cu privire la ridicarea ultimelor restricţii.

Ceea ce vrem este să ne asigurăm că această foaie de parcurs este ireversibilă”, a afirmat premierul britanic.