• Premierul britanic Rishi Sunak a confirmat că Marea Britanie va furniza tancuri Challenger 2 Ucrainei în cadrul unei convorbiri cu președintele Zelenski.
  • Între timp, atacurile cu rachete rusești au lovit infrastructuri critice din Kiev și orașul Harkov din estul țării.
  • Jurnaliștii au auzit o serie de explozii în Kiev înainte ca sirena de raid aerian să sune, ceea ce este neobișnuit.

Premierul Rishi Sunak a subliniat ambiția Marii Britanii de a intensifica sprijinul nostru pentru Ucraina” președintelui Volodimir Zelenski, în convorbirea confirmată de Downing Street. Sunak a spus că acest lucru va include livrarea tancului de luptă principal Challenger 2, precum și sisteme de artilerie suplimentare.

No 10 a declarat că perechea a reflectat, de asemenea, recentele victorii ucrainene împingând trupele rusești înapoi și agravând problemele lor militare și de moral”, precum și necesitatea de a profita de acest moment cu o accelerare a sprijinului militar și diplomatic global”.

Prim-ministrul și președintele Zelenski au salutat alte angajamente internaționale în acest sens, inclusiv oferta Poloniei de a furniza o companie de tancuri Leopard”, a adăugat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Prim-ministrul a subliniat că el și întregul guvern britanic vor lucra intens cu partenerii internaționali pentru a oferi rapid tipul de sprijin care va permite Ucrainei să își exercite avantajul, să câștige acest război și să asigure o pace durabilă”.

Jurnaliștii din capitală au auzit o serie de explozii în timpul nopții, unii dintre ei raportând exploziile chiar înainte de a se auzi sirenele de raid aerian. Atacurile fac parte dintr-o campanie mai amplă a armatei ruse din ultimele luni, care bombardează infrastructura ucraineană din octombrie, provocând pene de curent și întreruperi ale încălzirii centrale și ale apei curente în condiții de iarnă geroasă.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a raportat explozii în districtul Dniprovskiy și a îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi” pentru a se proteja. Resturi de la o rachetă au căzut în districtul Golosiivskiy fără a provoca victime, a adăugat Klitschko, avertizând oamenii să fie atenți și la fragmente care cad.