• Rishi Sunak se confruntă cu posibilitatea de a fi primul prim-ministru britanic care își pierde circumscripția electorală. 
  • Sondajele recente sugerează că rezultatul în această circumscripție rurală este „prea strâns pentru a fi anunțat”.
  • Unii alegători se gândesc să voteze pentru candidați independenți sau ai altor partide. 

Adversarul laburist al lui Rishi Sunak în circumscripția Richmond și Northallerton din Yorkshire l-a acuzat de „panică” în timp ce Prim-ministrul a făcut campanie pentru a-și salva propriul loc în ultimul weekend dinaintea scrutinului, conform The Independent.

Sunak, care a fost în campanie în nord-est ieri pentru a fi aproape de locul său pentru weekend, se confruntă potențial cu perspectiva de a fi primul Prim-ministru care își pierde circumscripția electorală într-un scrutin din istoria britanică. Unele sondaje recente au sugerat că rezultatul în circumscripția rurală, care acoperă o parte din Yorkshire Dales, dar care a ales recent un primar regional laburist, este „prea strâns pentru a fi anunțat”.

Ieri, Sunak a evitat o întrebare din partea The Independent cu privire la faptul dacă va face campanie în propriul său colegiu electoral în acest weekend – și dacă poate garanta că își va câștiga locul. Prim-ministrul a declarat că nu ia nimic de-a gata și că va lupta din greu pentru fiecare vot.

Recomandări

ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
HAOSUL DE PE VALEA OLTULUI E PE DN 1
UNDE MERGI ÎN WEEKEND?
101K ELEVI PROMVEAZĂ LA BAC

Vineri seara se afla la pub-ul The Bank din satul Stokesley din circumscripția sa electorală pentru a deschide oficial o nouă zonă de terasă și pentru a se întâlni cu alegătorii locali. Astăzi a făcut campanie în Richmond și a fost la cazarma din Catterick pentru Ziua Forțelor Armate.

Jonathan Roberts de la CLA a declarat că Sunak, așa cum au susținut adversarii săi, nu s-a retras din cursa electorală.

El a spus: „Am considerat că erau prea mulți candidați în acel loc pentru a fi contactați și, prin urmare, ar fi fost prea dificil de organizat într-un moment în care – în orice caz – mulți dintre membrii noștri ar fi prea ocupați pentru a participa.”

Citește și