• Rishi Sunak urmează să anunțe noi legi care îi vor împiedica pe avocați să se folosească de dreptul la viața de familie și de legislația creată pentru a combate sclavia modernă pentru a-și împiedica clienții să fie deportați.
  • Am făcut din problema migrației ilegale una dintre cele cinci priorități ale mele – promițând să opresc bărcile o dată pentru totdeauna”, a spus el.

Rishi Sunak urmează să anunțe noi legi pentru a reduce numărul de imigranți care traversează frontierele, în special pe cei care sosesc cu ambarcațiuni mici: Dacă veniți aici în mod ilegal, nu veți putea rămâne”.

Vorbind pentru Sunday Express, Rishi Sunak a declarat că el și consilieri de rang înalt de la Ministerul de Interne au elaborat noi legi pentru a-i împiedica pe avocați să folosească dreptul la viața de familie și legislația creată pentru a combate sclavia modernă pentru a-și împiedica clienții să fie deportați. Am făcut din problema migrației ilegale una dintre cele cinci priorități ale mele – promițând să opresc bărcile o dată pentru totdeauna”, a spus el.

Migrația ilegală nu este corectă față de contribuabilii britanici, nu este corectă față de cei care vin aici în mod legal și nu este corect ca bandelor criminale să li se permită să își continue comerțul imoral. Sunt hotărât să îmi respect promisiunea de a opri bărcile. Așa că nu faceți nicio greșeală, dacă veniți aici în mod ilegal, nu veți putea rămâne.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Între timp, ministrul de interne Suella Braverman a scris în Sun on Sunday: Destul este destul. Poporul britanic vrea ca acest lucru să fie rezolvat. S-au săturat de discuții dure și acțiuni inadecvate. Trebuie să oprim bărcile. De aceea, atât eu, cât și primul ministru, am lucrat din răsputeri pentru a prezenta legi necesare și eficiente care să rezolve această problemă, o dată pentru totdeauna”, a scris Braverman.

Trebuie să fie faptul că, dacă vii aici ilegal, vei fi reținut și îndepărtat rapid. Legile noastre vor fi simple în intenție și în practică – singura rută către Marea Britanie va fi o rută sigură și legală. Până acum, laburiștii s-au opus fiecărui efort de a pune capăt migrației ilegale. Ei nu sunt serioși în ceea ce privește abordarea problemei care nu face decât să devină din ce în ce mai gravă și care permite bandelor criminale să exploateze persoanele vulnerabile. Primul ministru și cu mine vom face tot ceea ce este necesar. Ne puteți judeca după acțiunile noastre”.

O nouă lege care vizează reducerea numărului de ambarcațiuni mici care traversează Canalul Mânecii este așteptată să fie anunțată marți. Se așteaptă ca legislația să interzică cererile de azil din partea migranților care au călătorit în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici.

Legea ar da puteri ministrului de interne pentru a îndepărta orice persoană care sosește cu o ambarcațiune mică cât mai curând posibil în mod rezonabil” în Rwanda sau într-o țară terță sigură”.