• Sunak a scris miercuri pe Twitter că va participa la reuniunea de două săptămâni.
  • Caroline Lucas, deputat al Partidului Verde, a declarat că întoarcerea lui Sunak a fost un pas greșit jenant pe scena mondială”.
  • Fie ca aceasta să fie o lecție pentru el – conducerea în domeniul climei contează”, a scris ea pe Twitter.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a revenit miercuri asupra unei decizii anterioare de a nu participa la summitul ONU privind clima din Egipt. Biroul lui Rishi Sunak a declarat anterior că a fost nevoit să lipsească de la discuții, care încep duminică, din cauza unor angajamente interne urgente”, inclusiv a declarației privind bugetul guvernamental, care se așteaptă să fie anunțată pe 17 noiembrie.

Dar Sunak a scris miercuri pe Twitter că va participa la reuniunea de două săptămâni, deoarece nu există prosperitate pe termen lung fără acțiuni privind schimbările climatice”.

Nu există securitate energetică fără a investi în surse regenerabile”, a scris el. Decizia anterioară a lui Sunak de a lipsi de la discuții a fost criticată de mulți, inclusiv de consilierul pe probleme climatice Alok Sharma.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Marea Britanie deține în prezent președinția Conferinței părților (COP) și a găzduit summitul privind clima anul trecut la Glasgow, în Scoția. Caroline Lucas, deputat al Partidului Verde, a declarat că întoarcerea lui Sunak a fost un pas greșit jenant pe scena mondială”.

Fie ca aceasta să fie o lecție pentru el – conducerea în domeniul climei contează”, a scris ea pe Twitter.