Român de 38 de ani, împușcat de patru ori de polițiștii germani într-un parc din München. Motivul operațiunii

Polițist german care stă cu spatele. Românul a îngenuncheat și a scos un pistol de plastic, moment în care polițiștii l-au împușcat. Sursa Foto: HEPTA
  • Un român a fost împușcat de polițiști în Englischen Garten, München.
  • Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, ar fi scos un obiect artizanal care semăna cu un cuțit în timp ce era legitimat de către agenții de poliție.
  • Românul a îngenuncheat și a scos un pistol de plastic, moment în care polițiștii l-au împușcat.
  • Presa germană se întreabă de ce ambulanța a ajuns după 30 de minute de la incident.
  • Românul este în spital, în stare stabilă.

Un român a fost împușcat de polițiștii din Germania, în Englischen Garten, München, după ce acesta i-a atacat cu un obiect artizanal asemănător cu un cuțit, relatează BILD.

Întâmplarea a avut loc pe 7 iulie, însă presa germană se întreabă de ce ambulanța a ajuns abia peste 30 de minute.

Cum s-a desfășurat acțiunea polițiștilor germani

Un bărbat ar fi scos un obiect artizanal care semăna cu un cuțit. Acesta era controlat de polițiști în civil. Agenții de poliție i-au cerut bărbatului român, în vârstă de 38 de ani, actul de identitate. Românul s-ar fi aplecat și ar fi îngenuncheat, apoi a scos o armă de plastic care părea reală.

Polițiștii l-au împușcat de patru ori pe român. Un glonț l-a lovit în zona pieptului, iar bărbatul a fost doborât. A stat nemișcat câteva minute, iar polițiștii i-au acordat primul ajutor până la sosirea ambulanței.

Românul care i-a atacat pe polițiști a fost transportat la spital, iar acum se află în stare stabilă.

Totuși, întrebarea nemților este una singură: de ce serviciul de salvare a venit după 30 de minute de la incident?

Deși operațiunea a început în jurul orei 17:55, ambulanța a sosit la 18:25. Legea privind serviciul de salvare prevede că „Urgențele ar trebui, în general, să poată fi atinse de salvare în cel mult 12 minute de la plecare”.

Publicația BILD a chestionat polițiștii cu privire la timpul în care a ajuns ambulanța la locul incidentului. Biroul de presă al poliției din München a declarat că nu poate răspunde la această întrebare, iar cei care trebuie să fie chestionați sunt responsabilii armelor de foc. Responsabilii de armele de foc i-au trimis pe jurnaliștii BILD la procurorul public.

Purtătorul de cuvânt al brigăzii a declarat că salvarea a fost alertată la 18:03 și au ajuns la locul faptei la 18:10.