• Un român aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess a fost infectat cu coronavirus, a anunţat MAE
  • Românul a fost transportat pentru tratament la un spital japonez
  • La bordul vasului se aflau iniţial 17 români, 15 pasageri şi doi turişti
  • Diamond Princess, cu peste 3.700 de oameni la bord, se află în carantină în portul Yokohama din 4 februarie

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu noul coronaviru.

MAE: „Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”.

La bordul vasului s-au aflat iniţial 17 români, 15 dintre ei fiind membri ai echipajului, iar doi, turişti. 

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Diamond Princess a andocat în portul Yokohama pe 4 februarie şi a rămas de atunci în carantină. 218 persoane dintre cele 3.700 aflate la bordul navei au fost confirmate ca fiind infectate, 44 dintre ele doar în ultimele 24 de ore.  

Alţi 17 români se află la bordul unei alte nave de croazieră, Westerdam, care a intrat astăzi într-un port din Cambodgia. 

MAE: „În ceea ce priveşte nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obţinut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetăţeni români, respectiv 9 pasageri şi 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicală a pasagerilor şi membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecţie cu coronavirus”.

Medicul chinez care a încercat să avertizeze lumea în privința coronavirsului din Wuhan a murit

Medicul Li Wenliang a fost spitalizat pe 12 ianuarie, după ce a luat noul virus Doctorul Li Wenliang a fost interogat de autoritatea locală pentru Sănătate şi de Poliţia din oraşul Wuhan OMS: „Suntem profund îndureraţi” Medicul chinez Li Wenliang, anchetat pentru că avertizase publicul asupra riscurilor unei epidemii precum cea de SARS, a murit […]

Read more

Sursă foto: Profimedia