• Un comandant de navă român a fost găsit mort pe o navă israeliană.
  • Petrolierul, operat de o companie deținută de Israel, a fost atact în largul coastelor Omanului, în Marea Arabiei.
  • MAE a spus că se află în relație cu Consulatul pentru a afla mai multe informații, ulterior rămânând să comunice prin precizări scrise.
  • MAE a mai spus că nu vor intervenții pentru că ar putea compromite cercetările.

UPDATE. 18.30 – Oficial israelian: Atacul asupra petrolierului din Marea Arabiei a fost comis de Iran, cu o dronă

Atacul asupra petrolierului utilizat de compania unui miliardar israelian a fost comis de Iran, cu o dronă, afirmă un oficial israelian, sub protecţia anonimatului, în contextul în care circumstanţele incidentului sunt încă neclare.

UPDATE. 17:26 – Românul găsit mort este comandantul navei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Un petrolier operat de o companie deținută de Israel a fost atacat în largul coastelor Omanului, în Marea Arabiei, a anunțat vineri armata britanică, relatează The Times of Israel. Un român a fost găsit mort pe nava implicată în atac.

Petrolierul utilizat de compania unui om de afaceri israelian a fost vizat de un atac în Marea Arabiei, în largul coastelor statului Oman, un incident produs pe fondul tensiunilor dintre Israel şi Iran, informează agenţia Associated Press.

Atacul a avut loc în cursul nopţii de joi spre vineri în largul Insulei Masirah, aparţinând Omanului. Atacul a vizat petrolierul Mercer Street, au declarat oficiali britanici citaţi de agenţia Associated Press.

Nava este utilizată de firma Zodiac Maritime, deţinută de Zodiac Group, compania miliardarului israelian Eyal Ofer. Petrolierul este sub pavilion liberian şi aparţine unei firme nipone.

În momentul incidentului, nava se deplasa dinspre Dar es Salaam spre Fujuirah”, a transmis compania Zodiac Maritime, fără a oferi detalii despre atac.

Centrul Operaţional al Marinei Comerciale britanice nu a oferit detalii despre natura incidentului. Acesta este al doilea atac care vizează o navă utilizată de compania miliardarului israelian Eyal Ofer. La începutul lunii iulie, nava-cargo CSAV Tyndall, utilizată de Zodiac Maritime, a fost vizată de o explozie în Oceanul Indian.