• Proteste la care participă mii de persoane sunt în desfășurare în Bruxelles.
  • Protestele au devenit violente, iar forțele de ordine au intervenit.
  • David Timiș, român stabilit în Bruxelles: „Și eu, ca vaccinat în Bruxelles, m-am confruntat cu toate aceste schimbări peste schimbări, care nu au nicio logică.

Proteste la care participă mii de persoane sunt în desfășurare în Bruxelles. Protestele au devenit violente, iar forțele de ordine au intervenit.

La manifestație participă cetățeni din toată Europa, inclusiv români. Aceștia își exprimă dezacordul cu privire la lipsa de comunicare a autorităților în stabilirea restricțiilor. Ei susțin că drepturile omului au fost încălcate.

Organizatorii protestului se așteptau la 1 milion de participanți. Nu a fost cazul, dar tot au venit manifestanți din toată EUropa. La protest s-au văzut drapele olandeze, germane, franceze, chiar și românești.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Poliția a folosit și tunurile de apă pentru a dispersa mulțimea, chiar dacă protestul se anunțase a fi pașnic. David Timiș este stabilit în Bruxelles și îți spune cum vede el aceste manifestații.

David Timiș, român stabilit în Bruxelles: „Eu nu particip la protest, nici nu știam că se organizează. Aceste proteste sunt deja o rutină. Noi vedem aceste proteste ca un lucru prea recurent pentru acest moment, în care deja motivul pentru a ne vaccina cred că este destul de clar. Înțeleg, totuși, frustrarea faptului că le este impus ceva. Nici eu nu am fost vreodată de acord cu modul acesta foarte forțat în care să fie impuse niște reguli, dar, în același timp, am preferat să urmez calea științei și să văd beneficiile vaccinului. Cumva îmi este greu să înțeleg care sunt motivele la nivel de individ, dar înțeleg frustrarea lor. Și eu, ca vaccinat în Bruxelles, m-am confruntat cu toate aceste schimbări peste schimbări, care nu au nicio logică. Asta este o problemă la toate guvernele din Europa în momentul de față, inclusiv în România.”

Sloganul pe care organizatorii l-au folosit a fost „2022 va fi anul libertății, al democrației și al drepturilor omului”. Acestea sunt lucrurile pe care manifestanții le cer. Organizatorii au făcut încă de ieri apel la calm, la demonstrații pașnice, dar acest lucru nu s-a întâmplat.