• Poliția din Spania a confiscat un submarin fabricat din fibră de sticlă
  • Traficanții din Columbia folosesc submarinele pentru a aduce droguri în Europa
  • 52 de oameni, printre care și români, au fost arestați

Operațiune cum vezi numai în acțiunile Antidrog împotriva cartelurilor mexicane. Doar că de data asta s-a petrecut în Spania.

Poliția a confiscat un mic submarin, folosit de traficanți să transporte droguri. Iar în rețea sunt implicați și români.

Ce făceau mai exact românii în rețeaua de traficanți

Românii arestați în această operațiune nu aveau un rol foarte important. De altfel, în operațiunile antidrog din Spania principalii suspecți au fost mereu spaniolii și cetățeni din țări din America Latină.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Despre românii arestați în această operațiune nu se spune nimic, drept pentru care se presupune că aveau un rol secundar în organizație. Dincolo de asta, însă, avem de a face cu o operațiune majoră a traficanților de droguri din Columbia, iar captura realizată de agenții spanioli este impresionantă, după cum o spune șișeful Poliției Judiciare.

Au fost confiscate 2900 kg de cocaină în Columbia, 400 kg de cocaină în Spania, 700 kg de hașiș, tot în Spania, un laborator în Tarragona cu 12 mii de litri de substanțe, o plantație cu 1200 de plante, o șalupă semi-submersibilă, o șalupă de fibră de 15 metri și 4 motoare de 350 de cai.”, a precizat Rafael Perez, omisar general Poliția Judiciară.

Acest submarin improvizat este făcut din fibră, are 9 metri lungime și este evaluat la 1 milion de euro.

A fost creat de un personaj cunoscut în lumea traficului de dorguri cu porecla „Șchiopul” și mai lipseau doar instalațiile electrice ca să poată fi folosit.

Acest bărbat de 50 de ani, care poate fi confundat usor cu un personaj de film pentru că nu atrăgea foarte mult atenția, este creatorul acestui minisubmarin cu o capacitate de 2 tone.

Planul traficanților era să trimită acest submarin, imposibil de depistat de radar pentru că era aproape cu totul sub apă, la câteva mile în larg ca să preia drogurile aduse de vapoarele sau ambarcațiunile traficanților. Această metoda ar fi ușurat transportul drogurilor din Columbia pâna în Europa.